Pretraga
Close this search box.

(FOTO) Obilazak radova na izgradnji depoa beogradskog metroa na Čukarici

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić sa svojim saradnicima, kao i predsednikom Gradske opštine Čukarica Srđanom Kolarićem i direktorom JKP „Beogradski metro i voz“ Andrejom Mladenovićem obišao je radove na izgradnji depoa na Makiškom polju i tom prilikom zahvalio izvođačima radova iz kompanije „Pauerčajna” i Javnom preduzeću „Beogradski metro i voz” što se radovi obavljaju i pre zacrtanih rokova.

Ukazao na to da je izgradnja metroa nacionalni projekat koji treba da promeni saobraćajnu i svaku drugu percepciju Beograda kao metropole, ali i cele Srbije.

„Zato se svi, od predsednika države Aleksandra Vučića do nadležnih ministarstava, trudimo da ispratimo radove, posebno u ovoj fazi, kako bi građani prestonice i cele Srbije dobili dve linije metroa do 2030. godine.

Oseća se da je početak najteži, ali čini mi se da polako probijamo tu prvu barijeru. Nasuti ovoliki prostor je poduhvat kakav ne može bilo ko da izvede, zbog čega sam zahvalan prijateljima iz Kine. Predsednik opštine je uradio ogroman posao što se tiče eksproprijacije. Podsetiću vas da je dato više od pet milijardi dinara za to i da nije bilo većih imovinskih problema. Dakle, Opština je uradila svoj deo posla, Grad takođe, predstavnici Direkcije za građevinsko zemljište i preduzeća „Beogradski metro i voz” svakodnevno su na terenu, a ljudi iz mog kabineta i ja kada je to potrebno. Naime, ovo je sada pitanje struke i resornih ministarstava budući da je ovakve projekte nemoguće realizovati bez dobre sinhronizacije. Očekujem da će tako biti i ubuduće. Došlo je vreme da o beogradskom metrou nećemo više govoriti u futuru, kao o nečemu što bi trebalo da se desi, već o onome što se već dešava“, rekao je Šapić.

Prva linija metroa je razvojna linija, jer pospešuje razvoj grada, naročito u deonicama kroz koje će prolaziti, a lokacija na Makišu biće čvorište beogradskog transporta, tako da se očekuje ekspanzija razvoja ovog dela Čukarice. To je kapitalni, nacionalni, regionalni i međunarodni projekat koji će omogućiti dalji razvoj srpske prestonice na zadovoljstvo,zaključio je Šapić.

Tagovi:

Pročitajte još: