Pretraga
Close this search box.

(FOTO) Na Čukarici obeležen 7. juli – Dan ustanka

Dan ustanka protiv okupatora u Drugom svetskom ratu obeležen je odavanjem počasti stradalim borcima za slobodu i polaganjem venaca na spomen obeležje u parku na Banovom brdu.

Venac, su u ime opštine Čukarica, položili predsednik GO Čukarica Srđan Kolarić i predsednica Skupštine GO Čukarica Lidija Jovanović, a polaganjem venaca počast palim borcima odala je i delegacija SUBNOR Čukarica. U ime OO SNS Čukarica venac je položio sekretar Nikola Aritonović, a cveće je položila i delegacija OO SPS Čukarica, na čelu sa sekretarom IO Tijanom Šurbatović, kao i delegacija Pokreta socijalista Čukarica na čelu sa predsednikom Aleksandrom Blagojevićem.

I delegacije mesnih odbora SUBNOR, Čukarica prisustvovale su obeležavanju i položile cveće, kao i predstavnici Udruženja potomaka ratnika 1912 -1918., udruženja „Stari Čukaričanin“, kao i udruženja starosedelaca Čukaričana „30. decembar“.

O danu, pre 83 godine, kada je podignut ustanak u Beloj Crkvi govorio je predsednik OO SUBNOR Čukarica Milutin Šoškić, a prigodne stihove govorili su pesnici Kluba „Poeta“ Sanja Radojković, Dragoljub Stanković i Rade Pantelić, kao i pesnikinja Ružica Radosavljević.

Tagovi:

Pročitajte još: