Pretraga
Close this search box.

(FOTO) Manifestacija „Priroda se brani znanjem“ na Čukarici

Kakav je algoritam šume, kako se pravilno koriste šumski resursi, te ko su doktori za šume, samo su neka od pitanja na koja su mogli da dobiju odgovore svi koji su danas bili na „Otvorenim vratima“ Šumarskog fakulteta u Beogradu.

Manifestacija pod nazivom „Priroda se brani znanjem“ imala je za cilj da budućim studentima prikaže potencijale ove ustanove, kao i da predstavi sva četiri profila rada Šumarskog fakulteta – Odsek za šumarstvo, Odsek za pejzažnu arhitekturu, Tehnologije drveta, kao i Odsek ekološkog inženjeringa u zaštiti zemljišnih i vodnih resursa.

Manifestaciju je otvorio dekan Šumarskog fakulteta prof. dr Branko Stajić, a prisustvovao je predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić, kao i brojni građani i mladi koji su želeli da se bliže upoznaju sa radom ove visokoškolske ustanove.

Dekan fakulteta prof. dr Branko Stajić je istakao da ova institucija ima tradiciju dugu 103 godine, da se o sticanju znanja i obrazovanja studenata brine posvećen i izuzetno stručan nastavni kadar, te da studenti, uz teorijski rad, imaju mogućnosti praktične nastave u laboratorijama i nastavnim bazama u prirodi.

Tokom celodnevne manifestacije prisutni su mogli da posete i učestvuju u brojnim radionicama, gde su bile predstavljene različite vrste insekata, biljnih vrsta, kristala, da saznaju šta su hoteli za pčele, koje su super moći drveta i dr. Takođe, prisutni su mogli da vide kako se sprovode laboratorijski ogledi na otvorenom i upoznaju sve blagodeti jedinstvenog Arboretuma fakulteta koji se prostire na šest hektara površine

Tagovi:

Pročitajte još: