Pretraga
Close this search box.

(FOTO) Jubilej Muzičke škole „Lisinski“ sa Čukarice

Muzička škola Lisinski, čitavu školsku 2023/24. godinu posvećuje obeležavanju velikog jubileja, 70 godina od osnivanja i uspešnog rada, pre svega izlazeći u javnost koncertnim aktivnostima.

Upravo na dan kada obeležavamo Dan MŠ Lisinski u petak 22. decembra 2023. godine, u Koncertnoj sali škole, održana je Svečana sednica Nastavničkog veća na kojoj je uručena Zahvalnica Gradskoj opštini Čukarica za dugogodišnje učešće u stvaranju tradicije i afirmaciji škole.

Zahvalnicu je primio gospodin Miljan Ćeranić, član Veća GO Čukarica za obrazovanje i veru.

Ćeranić je istako da sve ono što se glasovno i instrumentalno ovaploćuje od on kojih podučavaju i od onih koji se uče u ovoj školi, čukarički ambient čini otmenim. „Ponosni smo što je MŠ Lisinski, kako je to istakla direktorka Milena Antović, osnovana na incijativu Skupštine opštine Čukarica. Zato ćemo zajedno da trajemo 100 godina, pa onda još dugo na mnoga i blaga leta“ – rekao je Ćeranić.

Sinoćnom spektakularnom centralnom koncertu, u Zadužbini Ilije Milosavljevića Kolarca, kojim se obeležava svetli jubilej, prisustvovao je Miljan Ćeranić, član Veća GO Čukarica.

Nastavnici, učenici i prijatelji MŠ Lisinski priredili su na velikoj sceni veče za pamćenje, kako i priliči tradiciji od 1953. godine.

Tagovi:

Pročitajte još: