Pretraga
Close this search box.

(FOTO) Hor „Sveti Đorđe“ obeležio devedeset godina od osnivanja na Čukarici

Hor „Sveti Đorđe“ sa dirigentkinjom Emilijom Milin obeležio je 90 godina od osnivanja, koncertom u svom matičnom prostoru – Hramu Sv. Georgija na Banovom brdu. Hor baštini tradiciju Čukaričkog pevačkog društva osnovanog davne 1933. godine na ovoj beogradskoj opštini. Koncertom, na kome su kao solisti nastupili: prezviter Dragan Vidović, starešina Hrama Sv. Georgija, Višnja Dimitrijević, Aleksa Nedeljković i Miloš Gašić, uspešno je završena ova jubilarna sezona tokom koje je hor imao nekoliko značajnih koncerata.

Među njima se posebno ističu nastup u programu Centralne proslave Dana srpske državnosti na Sretenje u Orašcu, kao i niz koncerata na Festivalu „Kuzina“ u Uranopolisu u Grčkoj, gde je put pomoglo Ministarstvo kulture Republike Srbije.

Na koncertu je nastupio i Dečiji hor sa dirigentkinjom Irinom Vojvodić.

Koncertu, povodom jubileja, u ime Gradske opštine Čukarica, prisustvovao je član Veća za obrazovanje i vere Miljan Ćeranić, kome je tom prilikom dodeljena i blagodarnica za izuzetnu saradnju i podršku u radu.

 

Starešina hrama, otac Dragan Vidović, dodelio je diplome i zaslužnim članovima i ustanovama, među kojima i zahvalnicu protojereju-stavroforu Slavku Božiću i protojereju-stavroforu Časlavu Marinkoviću. Starešina je poželeo horu još mnogo uspešnih godina, nagovestivši da već sada počinje priprema za obeležavanje naredne, jubilarne 100. godišnjice hora „Sveti Đorđe“.

Tagovi:

Pročitajte još: