Pretraga
Close this search box.

(FOTO) Druženje u Sportskom centru na Čukarici povodom Međunarodnog dana volontera i Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom

Povodom Međunarodnog dana volontera i Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, Crveni krst Čukarica i Sportsko-rekreativno udruženje osoba sa invaliditetom „Pobednik“ organizovali su, uz podršku Gradske opštine Čukarica u Sportskom centru Žarkovo druženje uz sportske aktivnosti. U manifestaciji su učestvovali čukarički volonteri, učenici Osnovne škole „Miloje Pavlović“, ŠOSO sa domom „Sveti Sava“ – Umka, deca iz Udruženja za zaštitu osoba sa posebnim potrebama „Putokaz“ i SRU OSI „Pobednik“, kao i učenici Osnovne škole „Miroslav Antić“.

Učesnike manifestacije i sve prisutne pozdravio je predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić, a prisustvovali su sekretar Crvenog krsta Čukarica Zvezdan Bradić, članica Veća Stana Lukić, predsednik SRU OSI „Pobednik“ Miroslav Stanišić i direktor Sportske organizacije Čukarica Zoran Malović.

 

„Veliko mi je zadovoljstvo da vas pozdravim u ime Gradske opštine Čukarica i poželim da uživate u današnjem druženju koje su povodom obeležavanja Međunarodnog dana volontera i Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom za vas organizovali Crveni krst Čukarica i Sportsko-rekreativno udruženje osoba sa invaliditetom „Pobednik“. Opština Čukarica, kao i uvek, podržava akcije ovakovog tipa koje imaju za cilj da pošalju poruku o spremnosti da se odgovori na potrebe drugih i unapredi život u lokalnoj zajednici. Sa druge strane, današnjom akcijom šaljemo poruku i o važnosti poboljšanja položaja osoba sa invaliditetom, posebno u oblasti fizičke pristupačnosti, pristupačnosti informacija i usluga, obezbeđivanja adekvatnih uslova za rad udruženja i boravak članova, kao i socijalne inkluzije. U sklopu ove inkluzivne manifestacije, kojoj su podršku dali i učenici Osnovne škole „Miroslav Mika Antić“, biće organizovane brojne sportsko-rekreativne aktivnosti i takmičenja u različitim sportovima, koje imaju za cilj izgradnju inkluzivnog društva koje objedinjava sve svoje različitosti“, rekao je predsednik i podsetio da je Gradska opština Čukarica u holu opštine, već tradicionalno, obeležila Međunarodni dan osoba sa invaliditetm izložbom rukotvorina i radova dece i mladih i pozvao građane da posete novogodišnju prodajnu izložba radova osoba sa invaliditetom koja će biti održana se u holu GO Čukarica 26. i 27. decembra.

Predsednik je izrazio zahvalnost svim volonterima koji nas svakodnevno podsećaju na neprolazne ljudske vrline kao što su solidarnost, empatija i razumevanje različitosti, a zahvalnost je uputio i sekretaru Crvenog krsta Čukarica Zvezdanu Bradiću i predsedniku SRU OSI „Pobednik“ Miroslavu Stanišiću, na organizaciji današnjeg druženja.

Predsednik Udruženja osoba sa invaliditetom „Pobednik“ Miroslav Stanišić uručio je zahvalnice za izuzetan doprinos, velikodušnu pomoć i podršku afirmaciji i razvoju udruženja zaslužnim pojedincima i ustanovama, a među dobitnicima su i predsednik Srđan Kolarić sa svojim saradnicima.

Međunarodni dan volontera u svetu se obeležava od 1970. godine sa ciljem da se ukaže na značaj razvijanja svesti o volonterizmu, solidarnosti, kao i da se izrazi zahvalnost svima koji svojim radom i aktivnostima nesebično doprinose zajednici. Podrška i pomoć volontera u različitim situacijama od vremenskih nepogoda do humanitarnih i socijalnih akcija, je često i ključna i zato je važno da se osećaj želje da se pomogne drugom razvija od najranijeg uzrasta.

Tagovi:

Pročitajte još: