(FOTO) Dečija nedelja u Galeriji Sanja na Čukarici

Proteklog vikenda u prostoru Galerije Sanja u Sremčici, u okviru Dečije nedelje, organizovane su likovne radionice i izložba radova polaznika slikarske školice ANLU iz Sremčice.

Učesnici izložbe, uzrasta od 7-15 godina, proveli su vreme slikajući i crtajući u predivnom ambijentu Galerije Sanja a potom priredili zaista zanimljivu izložbu.

Dragana Ristić Trajković, profesorka likovne kulture, koja već dugi niz godina vodi ovu školu slikanja, najpre se zahvalila svim svojim polaznicima na beskrajnom talentu i posvećenosti.

U ovom osetljivom periodu razvoja, kada je mladima zaista potrebna podrška, nastojimo da im na kvalitetan način upotpunimo slobodno vreme, razvijemo ljubav prema likovnom stvaralaštvu, omogućimo da u lepom prirodnom okruženju bez mobilnih telefona, tableta itd. uživaju u stvaranju, međusobnom druženju i novim poznanstvima, da podsticanjem kreativnosti i mašte otkrijemo skriveni talenat u njima i pomognemo da savladaju likovne tehnike koje nisu poznavali“, istakla je Mirela Pudar, direktorka Galerije `73, u čijem sastavu funkcioniše Galerija Sanja.

Program je realizovan pod pokroviteljstvom GO Čukarica.

Tagovi:

Pročitajte još: