Pretraga
Close this search box.

(FOTO) Dečija nedelja u Galeriji 73 na Čukarici

sklopu manifestacije Dani evropske baštine i obeležavanja Dečije nedelje, u utorak 3. oktobra u prostoru Galerije `73 održan je multimedijalni program „Virtuelno putovanje svetom“, u organizaciji učenika IV 4 OŠ „Josif Pančić i učiteljice Tanje Capuder.

Tom prilikom predstavljena je kultura šest zemalja: Srbije, Italije, Španije, Turske, Egipta i Nemačke. Svaka država imala je svoj štand sa izloženim radovima sa kreativnih radionica i suvenirima date države, sa izloženim fotografijama najznačajnijih mesta i simbola tih država. Deca, predstavnici svake od šest država, odgovarali su na zanimljiva pitanja vezana za istoriju, znamenistosti i kulturu tih zemalja.

Kao specijalni gost, predstavnik Francuske, bio je profesor francuskog jezika Mili Dabetić i dečak Mehdi, predstavnik Turske i učenik ove škole, koji je pozdravio prisutne goste i učesnike programa na svom maternjem, turskom jeziku.

Tradicija obeležavanja Dečije nedelje u svetu i kod nas veoma je duga. Dečija nedelja se obeležava da bi deca ostala u središtu društvenih nastojanja da budu srećna, zaštićena, da žive u zdravom i sigurnom okruženju u kojem mogu da ostvare maksimum svojih potencijala. Ujedno Dečija nedelja je prilika za puno učešće dece u društvenom životu, a spram svog uzrasta, želja i mogućnosti. Galerija `73 već dugi niz godina neguje saradnju sa školama na Čukarici, a ovo je jedinstvena prilika da se i ovakvi, zanimljivi programi naših najmlađih Čukaričana, prezentuju u nešto drugačijim prostorima, kakav je galerijski prostor “, reči su Mirele Pudra, direktorke Galerije `73.

Tagovi:

Pročitajte još: