Pretraga
Close this search box.

(FOTO) “Čukarički festival zimnice”

“Čukarički festival zimnice” održava se od 14. do 18. oktobra 2024, na platou kod “Šoljice”, ispred Osnovne škole “Josif Pančić” na Banovom brdu.

Ova manifestacija, u organizaciji Turističke organizacije Čukarica i Gradske opštine Čukarica, ima za cilj da sačuva od zaborava običaje pripreme zimnice, ali i da pomogne proizvođačima u promociji njihovih proizvoda.

Manifestaciju su posetili predsednik Gradske opštine Čukarica Nikola Aritonović i direktorka Turističke organizacije Čukarica Dragana Zec.

„Naša bogata tradicija proizvodnje različitih prehrambenih prozvoda omogućiće malim porodičnim gazdinstvima svoju promociju, a građanima mogućnost kupovine njihovih proizvoda, čija priprema iz godine u godinu postaje sve zahtevnija.

Izlagači su ponudili raznovrsne proizvode koji se svake jeseni pripremaju, a stari recepti, pažljivo čuvani i prenošeni generacijama, doneli su duh prošlih vremena“, istakao je Nikola Aritonović izražavajući nadu da će ovaj festival postati ne samo gastronomski, već i kulturni događaj, koji čuva i oživljava našu tradiciju.

Posetioci imaju priliku da uživaju u bogatoj ponudi ajvara, pinđura, mlevenog paradajza, turšije, sireva, proizvoda od gljiva, slatkog, kompota, sokova, džemova, meda i pčelinjih produkata, kao i raznih vrsta rakija i vina.

U okviru „Čukaričkog festivala zimnice“ svakog dana od 14 do 16 časova održavaju se radionice pod nazivom „Moja prva zimnica“, na kojima deca zajedno sa profesionalnim kuvarom uče da pripremaju zimnicu.

Tagovi:

Pročitajte još: