Pretraga
Close this search box.

(FOTO) Akcija sadnje mladica gorskog javora na Čukarici

Kompanija „Nestle Srbija“ već treću godinu zaredom organizuje akciju sadnje sa željom da doprinese očuvanju prirode i održivom razvoju zajednice, a ovogodišnja akcija počela je na Čukarici. U znak posvećenosti očuvanja zelenih površina u srcu Beograda, danas je posađeno deset mladica gorskog javora u Košutnjaku zajedno sa partnerima iz JP „Srbijašume“, a akciji sadnje se priključila i Gradska opština Čukarica.

Podržavajući ekološki značajnu inicijativu sa ciljem postavljanja temelja za zdraviju i održiviju budućnost naše zajednice, predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić je učestvovao u sadnji mladica gorskog javora. On je zajedno sa generalnom direktorkom kompanije „Nestle Srbija“ Marjanom Davidović, menadžerom brenda „Neskafe“ Marijom Grujičić, direktorom održivog poslovanja kompanije „Delez Srbija“ Nemanjom Nenićem, načelnicom Odeljenja za lokalno ekonomski razvoj GO Surčin Aleksandrom Jelesijević Gligorić i dipl. inž. šumarstva iz JP „Srbijašume“ Adibom Džudović oplemenio Košutnjak novim sadnicama.

Prisutnima se obratila generalna direktorka kompanije „Nestle Srbija“ Marjana Davidović, koja se zahvalila partnerima, izrazivši zadovoljstvo što su GO Čukarica i GO Surčin podržale akciju ozelenjavanja, koju ova kompanija sprovodi sa željom da obezbedi bolji kvalitet života u lokalnoj zajednici. Ona je tom priliko najavilada će nakon sadnje u Košutnjaku uslediti najambicioznija akcija ozelenjavanja do sada, u kojoj će biti posađeno 7.368 sadnica u šumskom kompleksu Crni lug u Surčinu.

Tagovi:

Pročitajte još: