Pretraga
Close this search box.

Folklorni festival „Zaigraj zapevaj“

Proteklog vikenda održan je šesti po redu festival folklora u organizaciji KUD „Dimitrije Tucović“, uz podršku Turističke organizacije Čukarice i Ministarstva kulture i informisanja. Na sceni je zaigralo preko sedamsto učesnika od Šapca, Prijedora, Debeljače, Kovačevca, Lebana i skoro svih opština Beograda.

Prisutne je pozdravila direktorka Turističke organizacije Čukarica Dragana Zec, koja je izrazila zadovoljstvo što ovaj festival postaje tradicionalan.

„Drago nam je da je ideja naših prijatelja iz KUD „Dimitrije Tucović“ da svake godine na Čukarici okupi svoje prijatelje iz drugih društava i da zajedno našim Čukaričanima i gostima u ovom prelepom prostoru prikažu svoje stvaralaštvo, ostala lepa tradicija koju svi s prolećem iščekujemo. Zahvaljujem se Dejanu Bunčiću i KUD „Tucović“ na organizaciji, a nama predstoji da uživamo u spletovima folklornih igara i umeću ansambala svih generacija društava“, poručila je Dragana Zec.

Grupe su prikazale svoje kulturno nasleđe tradicionalnom igrom i pesmom, živahnom muzikom u autentičnim i originalnim nošnjama.

Tagovi:

Pročitajte još: