Pretraga
Close this search box.

FMP ŽELI DA OSTANE NEPORAŽEN DOMAĆIN: Panteri u Železniku stavljaju tačku na 2023. godinu

Večeras, 24. decembra poslednji meč u kalendarskoj godini na domaćem parketu FMP Meridian igraće u 12. kolu ABA lige protiv ekipe Derbi.

Veliki izazov za izabranike Nenada Stefanovića, ali i veliki motiv da pred svojom publikom zadrže epitet neporažene ekipe na domaćem terenu. KK FMP Meridian zauzima treću poziciju na tabeli regionalnog takmičenja sa učinkom 8-3.

Iz kluba ističu da su „Panteri“ ponovili na neki način veliki uspeh od prošle sezone i da posebno imponuje igra na domaćem terenu. Takođe, poručuju da je FMP Arena mesto porodičnog okupljanja, a da su najmlađi navijači dominantni. Dečji povici „FMP“, prava su muzika za uši svih posmatrača, a kako stručni štab i igrači ne skrivaju to im je najveća i najbitnija snaga na njihovom parketu.

Utakmica je na programu od 18 časova, a ulaz u dvoranu je besplatan. FMP Meridian poziva publiku da dođe u što većem broju, a posebno one najmlađe za koje je u saradnji sa prijateljem kluba spremljeno i specijalno Novogodišnje iznenađenje.

O utakmici protiv Derbija govorio je trener ekipe Nenad Stefanović-

„Očekuje nas dosta zahtevna utakmica na domaćem terenu protiv ekipe SC Derby sa kojom smo i prošle godine odigrali dva zanimljiva i dosta neizvesna meča. Zahtevna utakmica je za nas iz više razloga. Primarni je što prvi put u sezoni imamo dosta velikih kadrovskih problema, od situacije gde smo imali gotovo uvek 15 zdravih igrača na treningu, sada smo bili u situaciji da tokom cele nedelje imamo između osam i deset. Ne znamo u kom sastavu ćemo nastupati. Drugi razlog je što smo u ponedeljak imali zahtevnu utakmicu protiv Evroligaša koja igrače potroši više u odnosu na druge utakmice. Treći je naravno što igramo protiv ekipe koja je već drugu godinu u nizu odlično vođena i koja pruža uvek dobre partije. Raspored koji su imali na početku sezone je uslovio poziciju na tabeli. Maksimalno ih poštujemo, spremamo se maksimalno ozbiljno i bez obzira na sve verujem u moju ekipu i momke. Znamo način na koji treba da odigramo ovakvu utakmicu, posebno na našem terenu“, rekao je on.

Mladi prvotimac Nikola Manojlović je takođe izneo svoje viđenje utakmice:

„U subotu veče nas očekuje jedan zahtevan i težak meč protiv odlične ekipe SC Derby. Nakon malo lošije utakmice protiv Partizana, očekujem da ćemo moja ekipa i ja pokazati pozitivnu reakciju i uz veliku borbu i požrtvovanost možemo da se nadamo pobedi. Neće biti nimalo lako, tako da pozivam publiku da dođu u što većem broju da nas podrže, kao što su to radili i do sad“, rekao je Manojlović.

Kurir.rs

Tagovi:

Pročitajte još: