Pretraga
Close this search box.

FK BORAC IZ OSTRUŽNICE: Jedan od najstarijih klubova u Beogradu

Fudbalski klub Borac je osnovan davne 1931. godine. Od tada kroz njega je prošlo mnogo generacija. On je godinama bio mesto okupljanja i starih i mladih, mesto koje je negovalo sportski i takmičarski duh građana Ostružnice.

Od te davne 1931. do danas fudbalski klub nikada nije gašen. Iz njega su proistekli igrači koji su nažalost svoje fudbalske priče nastavljali u drugim „jačim“ klubovima.

Godinama unazad Borac je imao ogromne probleme sa terenom, koji je, zbog blizine Save svake zime poplavlje. Taj problem naterao je da oni koji fudbal treniraju u njemu godinama moraju da traže alternativna rešenja, balone i fiskulturne sale u okolnim mestima.

Ipak, čini se da je sada došlo neko lepšte vreme i da će se veliki san mnogih zaljubljenika u Borac konačno ostvariti. Počelo je nasipanje terena, koje će učiniti da teren više nikada ne bude pod vodom i da fudbaleri mogu da ga koriste gotovo tokom cele godine.

Meštani svakodnevno s velikim zadovoljstvom dolaze da prate kako radovi napreduju i sa nestrpljenjem isčekuju jesen kada je najavljeno da će radovi biti završeni. Nakon toga, ovo će biti jedan od najlepših terena, stadiona u ovom delu grada.

Tagovi:

Pročitajte još: