Pretraga
Close this search box.

Finalno takmičenje Memorijala „Ljubica Koprivica“ na Čukarici

Finale tradicionalnog takmičenja za decu i mlade u govoru i besedništvu – 6. Memorijal „Ljubica Koprivica“ održano je danas u Kulturnom centru „Čukarica“. U izuzetno jakoj konkurenciji se predstavilo dvadeset najboljih polaznika programa, koji je od marta meseca tekuće godine do danas pohađalo više od 220 polaznika.

Takmičenje se održava u organizaciji Dramskog studija „Bis“ i uz podršku Gradske opštine Čukarica, a učestvovali su i svoju veštinu govora i recitovanja predstavili najbolji mladi recitatori i govornici.

Prisutne je pozdravio pomoćnik predsednika Gradske opštine Čukarica Petar Mandić, koji je istakao da opština već šestu godinu podržava ovo jedinstveno takmičenje u govoru i besedništvu u nastojanju da se mladim ljudima ukaže na neophodnost uverljive verbalne komunikacije koju nameće savremeni život.

„Potrebno je besediti i razvijati ovu veštinu, jer tako opominjemo, iznosimo mišljenje i izgrađujemo stav o nečemu. Lepo je negovati takmičarski duh, ali je još lepše produbiti svoje znanje, razvijati kreativnost i sposobnosti lepog govora“, poručio je Petar Mandić dodajući da je ulaganje u mlade investicija koja ima najveću vrednost.

Projekat „Besedništvo, recitovanje i kultura govora“ namenjen je deci i mladima uzrasta od 10 do 18 godina, a iz godine u godinu predstavlja talentovane mlade osnovce i srednjoškolce i njihove veštine u različitim oblicima javnog nastupa. Stručni žiri je imao veoma težak zadatak da odabere najbolje od ukupno stotinu takmičara koji su prethodne nedelje prolazili selekciona predtakmičenja, a posetioci su imali izuzetnu priliku da čuju najbolje mlade govornike i njihove besede. U projektu „Besedništvo, recitovanje i kultura govora“ učestvovalo je više od 200 mladih ljudi koji su kroz javni nastup i govor predstavili svoja razmišljanja, dileme i stavove.

Tagovi:

Pročitajte još: