Pretraga
Close this search box.

Finale 6. Memorijala „Ljubica Koprivica“ u besedništvu i recitovanju na Čukarici

Kvalifikacije 6. Memorijala „Ljubica Koprivica“ u besedništvu i recitovanju održava se 16. i 17. decembra, a finalno takmičenje u obe kategorije je 22. decembra u Kulturnom centru „Čukarica“. U pripremnom programu Dramskog studija „BIS!“ ove godine učestvovalo je više od 200 dece i mladih, od kojih će većina nastupiti u kvalifikacionim takmičenjima, a 20 najboljih besednika i recitatora pojaviće se na finalnom takmičenju.

Kulminacija višemesečne edukacije mladih svake godine je događaj kulturno- edukativnog karaktera pod nazivom Memorijal „Ljubica Koprivica“, na kome učesnici programa imaju priliku da pred stručnim žirijem i brojnom vršnjačkom publikom pokažu rezultate svog rada sa instruktorima i govore o temama koje ih se lično tiču.

Ovaj autorski projekat Dramskog studija „BIS!“ i profesorke srpskog jezika i književnosti i dramskog pedagoga Maje Bunjac potrebniji je danas više nego ikada, naročito zbog svega onoga što se promenilo u našem pogledu na formalno i neformalno obrazovanje dece i mladih posle događaja u OŠ „Vladislav Ribnikar“ u maju 2023, poručuju iz „BIS-a!“

Veštine pričanja priče, kulture govora, prezentacije i javnog nastupa neke su od najznačajnijih veština za profesionalni i lični razvoj mladih, a veština aktivnog i pažljivog slušanja jedna je od onih koje nam mogu pomoći da postanemo humanije društvo, sa više empatije prema svakom pojedincu koji ima nešto da saopšti.

 

Tagovi:

Pročitajte još: