Pretraga
Close this search box.

Evropski karate kup “Belgarde Challeng” održan na Čukarici

Evropski karate kup “Belgarde Challeng” održan je u Srbiji. Globalna karate federacija Haci-O-Kai-Martial Arts, karate klub Žarkovo,zahvaljujući skupštini opštine Čukarica, sekretarijatu za Omladinu i sport i sportskog centra Bele vode upriličili su sportski dan za ljubitelje ove borilačke veštine. U nadmetanju su učestvovali klubovi iz zemlje i inostranstva.

 

Takmičenje se održavalo u katama i borbama. Na početku je održan minut ćutanja u čast nedavno preminulog velikana srpskog, jugoslovenskog, evropskog i svetskog karatea, prof. Dr. Vladimira Jorge. Tom prilikom dodeljena su majstorska zvanja. Karate klub Žarkovo je iako u jakoj konkurenciji od svoja tri takmičara u katama osvojio dve zlatne i jednu srebrnu medalju. Ova sportska manifestacija se održala šesti put po redu i to pod potkroviteljstvom opštine Čukarica i u SC Žarkovo.

 

– Poštovana gospodo, roditelji, sudije, prijatelji i takmičari u ime opštine Čukarica želim vam dobrodošlicu. Lepo je videti da ste brojni i da se radujete takmičenju i ja želim da danas budete što uspešniji. Ako ne pobedite danas,pobedićete sutra. Ako ne pobedite na tatamiju,pobedićete u životu. Važno je učestvovati i baviti se sportom. Ovim proglašavam turnir otvorenim – obratio se Đorđe Bulić na početku turnira.

Potom je funkcioner gradskog Odbora dao izjavu za medije.

– Svaki dan se trudimo da radimo na promociji sporta i da pokušamo koliko je do nas da svaki sport omasovimo i da mu damo na značaju. Jeste da ima mnogo toga da se radi u našoj opštini ali predsednik Opštine Nikola Aritonović se odmah složio da su naša deca i sam sport jedan od prioriteta naše opštine – poručio je Bulić.

Tagovi:

Pročitajte još: