Pretraga
Close this search box.

Ekipe „Gradske čistoće” i sutra nastavljaju suzbijanje odraslih formi komaraca na Čukarici u ovim naseljima

Sektor ekologije i unapređenja životne sredine nastavlja tretmane suzbijanja odraslih formi komaraca na teritoriji grada Beograda uređajima sa zemlje, saopštili su iz JKP „Gradska čistoća”.

U sredu, 29. juna, od 20 časova do ponoći ekipe „Čistoće” vršiće tretman suzbijanja odraslih komaraca na lokalitetima: Ostružnička šuma, Rucka, Pećani, Sremačka šuma, groblje Orlovača, Ada Ciganlija, Makiš, Čukarička padina, Banovo brdo, Julino brdo, Bele vode, Rupčine, Velika Moštanica, Umka i Ostružnica.

Preparat koji ekipe „Gradske čistoće” koriste za tretman termalnog zamagljivanja odraslih formi komaraca sa zemlje registrovan je od Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda, što znači da građani nisu u opasnosti zbog upotrebe preparata, te da nema razloga za strah.

Iz ovog preduzeća apeluju na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Sugrađani svakog radnog dana od 7 do 15 časova mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatni broj telefona 0800-000-807 ili putem elektronske pošte na adresu: ekologija@gradskacistoca.rs, navedeno je u saopštenju.

Tagovi:

Pročitajte još: