Pretraga
Close this search box.

Ekipe „Čistoće” i sutra suzbijaju odrasle forme komaraca u ovima naseljima na Čukarici

Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP-a „Gradska čistoća” Beograd će i tokom sutrašnjeg dana sprovoditi akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda uređajima sa zemlje ukoliko vremenski uslovi to budu dozvolili, saopštavaju iz ovog preduzeća.

Ekipe „Čistoće” suzbijaće komarce u subotu, 6. jula, i to u ranim jutarnjim časovima od 3.30 časova.

Tretmanom će biti obuhvaćeni sledeći lokaliteti: Košutnjak, Ada Ciganlija.

Preparati koji se koriste za tretman suzbijanja komaraca registrovani su od Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisani u Privremenu listu biocidnih proizvoda, pa građani nemaju razloga za strah.

Iz ovog gradskog preduzeća apeluju na sugrađane da obezbede fizičku barijeru od komaraca na svojim prozorima, isprazne eventualna skladišta vode po dvorištima, kao što su podmetači za saksije, gume, stara burad, te da koriste repelente i propisane preparate za septičke jame ukoliko ih poseduju. Takođe, treba da ekipama „Gradske čistoće” omoguće nesmetan rad, jer će ove godine to biti izuzetno važno, imajući u vidu veoma nepovoljne vremenske uslove.

Apeluje se i na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Ekipe Javnog komunalnog preduzeća „Gradska čistoća” nastaviće da sprovode akcije suzbijanja komaraca i u narednim danima ukoliko to dozvole vremenske prilike.

Ukoliko građani primete povećanu brojnost komaraca na određenom lokalitetu, o tome mogu da obaveste Servisni centar Grada Beograda na broj telefona 11-0-11 radnim danima od 7 do 22 sata i subotom od 8 do 14 sati.

Tagovi:

Pročitajte još: