Pretraga
Close this search box.

Dodela nagrada u dvadesetom izboru za najlepšu zelenu površinu na Čukarici


Najuspešniji učesnici tradicionalnog „Proleća na Čukarici“, akciji koja se već dve decenije održava u organizaciji Gradske opštine Čukarica i JKP „Zelenilo Beograd“, nagrađeni su danas na svečanosti u sali opštine.
Takmičenje je, kao i prethodnih godina, održano u šest kategorija, a pobednici koji su nagrađeni za najlepše uređenu okućnicu, balkon, blokovsko zelenilo, kao i baštu ispred ugostiteljskih objekata i dvorišta vrtića i škola, plasirali su se i za gradsko takmičenje.
Svečanoj dodeli prisustvovali su i nagrade uručili predsednica Skupštine Gradske opštine Čukarica Lidija Jovanović i član Veća i koordinator Komisije za izbor i ocenu najlepše zelene površine Čedomir Sovtić.
Čestitajući dobitnicaima, predsednica Skupštine Lidija Jovanović je istakla da ova prelepa akcija traje već dve decenije i, na našu radost, okuplja sve veći broj poklonika.
„Zelenih oaza nikad nije dosta i moramo zajedno biti svesni i truditi se da ih čuvamo i održavavmo. To je bila i pokretačka ideja „Zelenila“ i Gradske opštine Čukarica, kada se krenulo sa izborom za najlepši balkon, okućnicu, prostor ispred stambenih zgrada, ugostiteljskih objekata i dvorišta škola i vrtića. Svake godine među najuspešnijim učesnicima akcije u Gradu su i naši predstavnici. Verujemo da će tako biti i ovog puta, jer su ovogodišnji pobednici „Proleća na Čukarici“ pokazali izuzetnu maštu, kreativnost i umeće u održavanju zelenila u svojoj okolini“, rekla je Lidija Jovanović.
U kategoriji „Najlepša okućnica“
Treće mesto osvojila je Milica Trifunović iz Ulice Slavonskih brigada 59 u Žarkovu,
drugo mesto pripalo je okućnici Ljubice Čorbić, Ivka Milosavljevića 26, Pećani, a prvoplasirani i nagrađena za najlepšu okućnicu je Ivana Mudrinić iz Savske ulice 33a u Ostružnici.
Specijalna nagrada za kreativnost u uređenju ambijenta dvorišta pripala je Dragani Samardžić, Karađorđeva 28a, Umka.
U kategoriji „Najlepši balkon“
Treće mesto pripalo je Rastislavu Marjanoviću iz Ulice Milana Jovanovića 10 u Žarkovu,
drugo mesto je osvojila Nada Radović iz Izvorske broj 98, a
prvoplasirana je Olivera Tomić iz ulice Ada Ciganlija 71, dok je specijalnom nagradom nagrađena Mirjana Ćamilović.
U kategoriji „Najlepše blokovsko zelenilo“
Treće mesto je osvojila Skupština stanara u Milana Jovanovića 10, u Žarkovu
drugo mesto je za Skupštinu stanara ulice Cerski venac 13,
prvo mesto osvojila je ove godine Skupština stanara u Radničkoj 32.
U kategoriji „Najlepše zelenilo ispred ugostiteljskih objekata“
Drugom nagradom nagrađen je kafe „Dijagonal“ u Žarkovu, a
prvo mesto je osvojio restoran „Čedić“, takođe u Žarkovu.

Najlepša dvorišta imaju vrtići „Maštalica“, „Plavi čuperak“ i prvoplasirani „Veseljko“ u Železniku, a najlepše uređivana su dvorišta osnovnih škola „Karađorđe“ u Ostružnici, Ljuba Nenadović“ u Žarkovu i „Miloje Pavlović“ na Banovom brdu, koja je i osvojila prvo mesto.

Dobitnici su nagrađeni priznanjima opštine i vrednim vaučerima za kupovinu baštenske opreme i materijala, a pobednici će učestvovati na predstojećem gradskom takmičenju, čiji će pobednici biti uskoro izabrani.

Tagovi:

Pročitajte još: