Dodela nagrada najvrednijim KNJIGOLJUPCIMA na Čukarici

Povodom Dana slovenske pismenosti i kulture u sredu, 24. maja sa početkom u 12 časova, Kulturni centar „Čukarica“ organizuje kulturno-umetnički program pod nazivom „Knjigoljupci 2023.“.

U prvom delu programa biće predstavljena kratka video prezentacija o pristiglim čitalačkim dnevnicima iz osnovnih škola na Čukarici i Srpskih dopunskih škola iz Francuske, Nemačke, Italije, Grčke, Velike Britanije, Rusije… a u drugom delu predstaviće se učenici Hemijsko tehnološko prehrambene škole radionicom „Medena azbuka i putujuća ćirilica“, koju vodi profesorka Bojana Stankić.

Za kraj druženja predviđena je dodela nagrada i diploma „knjigoljupcima“, učesnicima programa „Čitalačka značka Čukarice 2023.“, ali i druženje sa književnim kritičarkama, Violetom Đorđević i Katarinom Lazić.

Tokom godine, učenici su sa pažnjom čitala zadatu literaturu, trudeći se da pročitana dela slikovito dočaraju u svojim dnevnicima. Na adresu KC „Čukarica“, koji je ovaj program pokrenuo još 2018. godine u okviru projekta „Moje nasleđe“, pristiglo je nešto više od 140 dnevnika.

Ovim putem se zahvaljujemo učenicima i njihovim nastavnicima na učešću, a time i podršci u nastajanju da unapredimo čitalačku kulturu naših učenika.

Tagovi:

Pročitajte još: