Pretraga
Close this search box.

Dečje „Virtuelno putovanje svetom” na Čukarici

Kreativni, obrazovni i zabavni programi koji razvijaju dečje talente i pokreću maštu, ali im daju priliku da ono što uče u školi praktično primene, omiljeni su čukaričkim đacima, koji se rado okupljaju u „Galeriji 73” na Banovom brdu. Ovde su se objedinili i različiti sadržaji koje su proteklih dana povezale manifestacije „Dani evropske baštine” i „Dečja nedelja”, a najmlađi, koji inače redovno jednom nedeljno dolaze na radionice, pokazali su da im je to bilo korisno iskustvo i u novim programima. Posebno zanimljiv bio je multimedijalni program „Virtuelno putovanje svetom” u organizaciji učenika četvrtog četiri odeljenja OŠ „Josif Pančić” i učiteljice Tanje Capuder.

Tom prilikom predstavljena je kultura šest zemalja Srbije, Italije, Španije, Turske, Egipta i Nemačke. Na štandovima su bili izloženi radovi sa kreativnih radionica, kao i suveniri i fotografije na kojima su predstavljena značajna mesta i simboli država.

Učenici su imali zadatak da predstave znamenitosti odgovarajući i na pitanja iz istorije, kulture, nauke i drugih oblasti.

Profesor francuskog jezika Mili Dabetić na zanimljiv način približio je francusku kulturu, a dečak Mehdi, predstavnik Turske, koji pohađa čukaričku osmoletku, pozdravio je goste i učesnike programa na maternjem, turskom jeziku.

Ove smotre koje karakteriše druženje i povezivanje đaka, kako je istakla Mirela Pudar, direktorka „Galerije 73” prilika su da deca učestvuju u društvenom životu.

– To je i put da budu srećna, zaštićena, da žive u zdravom i sigurnom okruženju u kojem mogu da ostvare maksimum svojih potencijala. A ova ustanova dugi niz godina neguje saradnju sa školama na Čukarici, pa je ovo jedinstvena prilika da se stvaralaštvo najmlađih Čukaričana prezentuje u nešto drugačijim prostorima kakav je galerijski – istakla je Pudar. Ona je dodala da likovne i radionice na kojima devojčice i dečaci izrađuju različite predmete potvrđuju da su zainteresovani za umetnost i ručne radove, što je i jedan od koraka na dugoj i bogatoj stazi očuvanja nasleđa.

Tagovi:

Pročitajte još: