Pretraga
Close this search box.

DARA PREVRŠILA MERU: Panteri sa Čukarice opet doživeli skandal na gostovanju!

Gostovanje FMP-a u Skoplju dobilo je i treće poluvreme. Nakon što je trener tima iz Železnika Nenada Stefanović na konferenciji govorio o rastističkim povicima sa tribina koji su upućeni njegovim igračima Ebuki Izunduu, Čarlsu Dženksinsu, Čarlsu Meningu i Čarliju Muru.

– Čestitam MZT-u i ovo nema nikakve veze sa njihovom pobedom, utakmicom niti time ja umanjujem . Mislim da je bruka i sramota da u 21. veku mi na trećem gostovanju u nizu slušamo povike sa tribine džipsi i manki. Mi i dalje imamo nekoga ko omalovažava nekoga zbog boje kože. Stvarno sam mislio da nismo u 13. veku. To je treće gostovanje. Na još veći paradoks, MZT ima tri takva momka, vređaš naše igrače i vređaš svoje. Pri tom, moji momci ni jednim gestom i gestikulacijom to nisu zaslužili.Sledeći put izlazimo sa utakmice – rekao je Stefanović.

Vrlo brzo posle utakmice, FMP se oglasio zvaničnim saopštenjem u kojem je između ostalog tražio hitnu reakciju ABA lige.

– KK FMP prinuđen je da se oglasi povodom sramnih događanja u Skoplju. Bez ikakve namere da umanjimo više nego zasluženo pobedu MZT-a i atmosferu koja je generalno veoma dobra i karakteristična u dvorani Jane Sandanski. Naime, pojedinci su rešili da unište jednu dobru i dinamičnu utakmicu. Igrači FMP-a Ebuka Izundu, Čarls Dženkins, Čarls Mening i Čarls Mur trpeli su najgnusnije uvrede od strane domaćih navijača. Povicima manki i džipsi bacili su veliku ljagu na klub i ABA ligu. Zašto ligu? Zato što je ovo treća utakmica na gostovanjima gde Amerikanci i Nigerijac iz redova KK FMP trpe najgnusnije uvrede. Totalni nonsens je što i u rivalskoj ekipi igraju igrači iste puti, što dodatno celu stvar čini neverovatnom. Kako je FMP već pisao dopise ABA ligi ovim povodom u najboljoj nameri da se povici pojedinih pećinskih ljudi trajno zaustave. Nikada i nigde nema mesta rasističkim ispadima! Ovo nije više molba, ovo je zahtev. Sledeći ovakav slučaj navešće KK FMP da momentalno napusti parket jer nije sve u pobedi i rezultatima. Poštovani prijatelji košarke i sporta, pamet u glavu – poručili su iz Železnika.

Tagovi:

Pročitajte još: