Pretraga
Close this search box.

Dao gol iz kornera kao Piksi, sada je potpisao ugovor sa Čukaričkim

Fudbalski klub Čukarički poslednjih dana uveliko misli na svoju budućnost, te su tako posle Vojina Serafimovića, Lazara Stojanovića i Luke Đorđevića produžili ugovor i sa talentovanim Andrejom Bačaninom!

Bačanin igra na poziciji defanzivnog veziste, a u Čukaričkom je od 2019. godine kada je na Banovo brdo došao iz Crvene zvezde. U međuvremenu je igrao za kadete, potom omladince belo-crnih, a sada je vrlo blizu debija za prvi tim i biće u sastavu za duel prpotiv Jedinstva iz Uba u subotu.

– Prvi ugovor sa Čukaričkim sam potpisao pre tri godine, godinu dana kasnije sam produžio ugovor. Sada je opet na red došao produžetak, ovoga puta do 2027. godine. Dosta toga se dešavalo u međuvremenu, ali sam imao ogromnu podršku uprave kluba i ovom prilikom želim na tome da im se zahvalim. Naporno sam radio, trudio se da sebe nadogradim kao igrača i kao ličnost. Verujem da sam zaslužio da produžim ugovor, a to je veliki podsticaj za dalji rad i napredak. Hvala i svim trenerima u prethodnom periodu, ali i saigračima – rekao je Bačanin koji je u dresu kadeta postigao gol iz kornera kao svojevremeno Dragan Stojković Piksi:

 

Iskreno, to tada je bilo nešto moje. Pre utakmice sam pričao sa tatom, on mi je kazao da probam to da uradim, videli smo ranije da golman ne bude uvek najbolje postavljen. Plan je bio da malo više gađam drugu stativu, kad sam pogodio osećaj je bio neverovatan. Svakako je to bio najlepši gol u mojoj karijeri.

 

Veliko zadovoljstvo zbog potpisivanja novog ugovora sa Andrejom Bačaninom, ali i prethodno sa Serafimovićem, Stojanovićem i Đorđevićem, izrazio je sportski direktor Vladimir Matijašević.

– Ovo je put za koji se Čukarički opredelio i želja nam je da što više prvotimaca bude iz naše Omladinske škole. Zbog toga smo želeli da potpišemo nove ugovore sa momcima koji su svojim igrama, napretkom i uopšte ponašanjem to zaslužili. Serafimović je već debitovao za prvi tim, ravnopravno konkuriše za mesto startera sa svim ostalim momcima, očekujemo da uskoro na tom nivou bude i Stojanović, dok je Đorđević pokazao veliki potencijal u Omladinskoj ligi Srbije – kazao je Matijašević, koji je potom nastavio:

– Andrej Bačanin je takođe odličan momak i igrač koji je pokazao veliki potencijal i napredak u prethodnom periodu. Dobiće šansu koju je zaslužio u prvom timu, na njemu je da nastavi sa dobrim radom i da napreduje iz treninga u trening. Ponavljam, opredelenje kluba je da forsiramo našu decu i nastavićemo tim trendom. Pokazalo se u prethodnom periodu da je to odlična stvar, ne samo za naš klub, već i za celokupni srpski fudbal.

Tagovi:

Pročitajte još: