Pretraga
Close this search box.

“Dani Sremčice“ na Čukarici

Povodom obeležavanja velikog hrišćanskog praznika – Svete Trojice, koji je ujedno i hramovna slava u Sremčici, Udruženje “Sremčica u srcu” u saradnji sa Gradskom opštinom Čukarica organizuje manifestaciju pod nazivom “Dani Sremčice”.

 

Manifestacija “Dani Sremčice“ ove godine bogatija je za likovnu koloniju, koja se održava od 29. maja do 2. juna, uz učešće sedmoro umetnika iz Niša, Paraćina, Kostolca i Beograda.

 

Svečano otvaranje manifestacije će biti u petak, 2. juna, sa početkom u 18.00 časova u centru Sremčice ispred Mesne zajednice. U kulturno-umetničkom programu učestvovaće KUD „Milomir Petrović“ sa gostima iz Severne Makedonije i OKUD „Rok cirkus“. Manifestacija je ove godine bogatija za likovnu koloniju, uz učešće sedmoro umetnika iz Niša, Paraćina, Kostolca i Beograda, koja će biti svečano otvorena u restoranu “Lipovačka noć” sa početkom u 19.00 časova.

 

U subotu, 3. juna, sa početkom u 10.00 časova na prostoru Rakine bare održaće se takmičenje u kuvanju gulaša – Kotlijada, a takođe, sa početkom u 10.00 časova u OŠ “Duško Radović” deca iz obe škole u Sremčici odigraće revijalni meč u stonom tenisu. U isto vreme, na istom mestu mame i ćerke odigraće igru „Između dve vatre“.

 

U nedelju, 4. juna, na praznik Silazak Svetog Duha na apostole, po završetku svečane liturgije u porti Hrama Svete Trojice, KUD “Milomir Petrović” održaće veliki koncert sa gostima iz Severne Makedonije. Osim toga, sa početkom u 9.00 časova biće oragnizovana besplatna umetnička radionica za decu, dok je u 12:00 časova na programu takmičenje za najlepšu tortu Sremčice.

Tagovi:

Pročitajte još: