Pretraga
Close this search box.

DAN OPŠTINE KUMANOVO: Delegacija opštine Čukarica posetila ovu bratsku opštinu

Povodom 11. novembra, Dana opštine Kumanovo, delegacija Gradske opštine Čukarica posetla je ovu bratsku opštinu u Makedoniji, sa kojom Čukarica ostvaruje saradnju punih dvadeset godina. Delegacija, koju su činili predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić i pomoćnik predsednika Jovica Gostojić, gradonačelniku Kumanova Maksimu Dimitrievskom uputila je iskrene čestitke povodom obeležavanja 503 godine od postojanja i 78 godina od oslobođenja grada, iskoristivši priliku da tokom posete razgovaraju o unapređenju saradnje dve opštine i mogućnostima za realizaciju zajedničkih projekata.

Na svečanom prijemu delegacija koje su pristigle u čast 11. novembra, koji je priređen u Domu zanata, obratio se gradonačelnik Maksim Dimitrievski poželevši im prijatan boravak u gradu. Svečanu atmosferu ulepšala je razmena prigodnih poklona sa predstavnicima delegacija gradova pobratima, kao i sa delegacijama koje imaju dugogodišnju saradnju sa opštinom Kumanovo.

Tim povodom u NU Centru za kulturu „Trajko Prokopiev“ održana je Svečana sednica Opštine. Prisutnima su se obratili predsednik opštine Kumanovo Maksim Dimitrievski, predsednica Opštinskog veća Ivana Đorđijevska i članovi Veća, kao predstavnici različitih etničkih zajednica. Na Svečanoj sednici dodeljena je Novembarska nagrada istaknutim fizičkim i pravnim licima.

Na spomenik palim borcima, povodom Dana oslobođenja Kumanova, položile su cveće i odale počast hrabrim herojima brojne delegacije: Saveza boraca narodnog oslobođenja i Antifašističkog rata Makedonije – Opštinski odbor Kumanovo, predsednik opštine Kumanovo, predsednik i članovi Veća opštine, ministarstava unutrašnjih poslova i poljoprivrede, šumarstva i veterine, poslanici u Skupštini RSM , predstavnici gradova pobratima, javnih preduzeća i ustanova, opštinskih škola, udruženja građana, političkih partija.

U salonu Umetničke galerije – Kumanovo, u čast 11. novembra, postavljena je tradicionalna Izložba radova – Kumanovski likovni umetnici 2022, u organizaciji Muzeja NU – Kumanovo, čijem je svečanom otvaranju prisustvovala i delegacija Gradske opštine Čukarica. Na izložbi je učestvovao 21 likovni autor, akademski likovni umetnik iz grada (slikari, grafičari, vajari) svih starosnih kategorija, koji su svojim radovima iskazali autentični pečat kumanovskog likovnog podneblja. Potom su prisutni na gradskom trgu imali priliku da uživaju u nastupima: Alketa, Bardhi, Next time i Vlatka Lozanoskog Lozana.

Tagovi:

Pročitajte još: