Pretraga
Close this search box.

ČUKAROČANI DRŽAVA OD DANAS ISPLAĆUJE PO 10.000 DINARA: Ova grupa građana prva dobija novac!

Pola miliona dece će danas dobiti jednokratnu pomoć od države od 10.000 dinara, dok ostali roditelji koji su se prijavili za ovu pomoć novac mogu da očekuju u utorak na svojim računima.

– Za jednokratnu pomoć od 10.000 dinara ukupno je uspešno prijavljeno više od 1,1 milion dece, a svi oni će dobiti pomoć u dva dana, 25. i 26. septembra, objavio je juče ministar finansija Siniša Mali na svom Instagram profilu i dodao:

– Najpre će u ponedeljak novac dobiti pola miliona dece, a u utorak ostatak dece. Ukoliko je nekome u toku reklamacija, one će biti poslate na dalje rešavanje i samim tim će u skladu sa tom dinamikom i biti vršena isplata – rekao je Mali gostujući juče na RTS.

Prema njegovim rečima svako obećanje koje su dali su i ispunili.

– U ponedeljak kreće isplata, negde oko 635.000 roditelja i staratelja se prijavilo, dakle skoro svako. Sutra ćemo isplatiti za pola miliona dece, preostali će novac dobiti u utorak – kazao je ministar finansija i dodao da je država za to obezbedila više od devet milijardi evra.

Naglasio je i da danas imamo 2.310.000 hiljada zaposlenih, koji plaćaju poreze i doprinose što nikada nismo imali u odnosu na broj stanovnika.

Tagovi:

Pročitajte još: