Pretraga
Close this search box.

Čukarički panteri dočekuju Split, trener Stefanović: Imamo dobro iskustvo s njima, ali…

KK FMP ima izuzetno dobar početak sezone u regionalnom takmičenju. Nakon dva kola „Panteri“ su zadržali epitet nepobedivih iako nije bilo ni malo lako.

Počelo je pobedom na domaćem terenu protiv ekipe Mege rezultatom 90:76, a onda je usledilo tradicionalno teško gostovanje u Čačku gde je viđena drama do poslednjeg momenta.

Poeni kapitena Nenada Nerandžića, a potom i izvrsna timska odbrana napravili su razliku u korist izabranika Nenada Stefanovića koji su slavili rezultatom 84:85.

Sledi povratak u ’’FMP Arenu’’, a u ponedeljak od 21 čas gostuje KK Split.

Ekipa iz Hrvatske je zadržala kostur od prošle sezone, a ovu takmičarsku godinu započela je sa dva poraza.

Istini za volju rivali su bili favoriti za najviši plasman u ABA ligi, ekipe Budućnosti i Cedevite Olimpije. Nema sumnje da će Splićani biti silno motivisani da dođu do prve pobede u sezoni, ali jasno je da i „Panteri“ imaju svoju računicu, njihov cilj je jasan – odbrana domaćeg terena.

Povodom utakmice 3. kola regionalnog takmičenja govorio je trener FMP Nenad Stefanović:

’’Imamo iskustvo od prošle godine kada smo protiv ekipe Splita odigrali dve izuzetno teške utakmice. Iako smo oba puta pobedili, ni u jednoj utakmici nam nije bilo ni malo lako. Mislim da trener Subotić radi izuzetan posao i da u situaciji u kojoj su oni izvlači maksimum iz svoje ekipe. Drugačije nije ni ove godine, igraju odličnu košarku sa dosta setova i slobode u napadu pa je priprema za utakmicu protiv njih veoma teška. Sigurno nas očekuje teška utakmica, rekao bih podjednako zahtevna kao i startna dva meča. Na nama je da se dobro pripremimo i uz odgovarajuću energiju i koncentraciju ovu mini-seriju od tri utakmice zaokružimo na najbolji mogući način’’, istakao je Stefanović.

Prvotimac „Pantera“ Bo Bič iz meča u meč pokazuje da će biti veoma važan faktor u rezultatima ekipe iz Železnika u ovoj sezoni. Protiv Mege je bio najkorisniji igrač utakmice i iz njegove perspektive recept za Split je veoma jasan.

’’U utakmici protiv Splita najvažnija stvar za nas je da odbranimo domaći teren, a da bismo to uradili potrebno je da uđemo u utakmicu sa mnogo energije od prve sekunde. Oni su veoma talentovan tim koji je sposoban da postiže poene na različite načine i zato moramo da budemo agresivni u odbrani i potpuno fokusirani. U utakmici u Čačku nismo odigrali na najbolji način i trudili smo se da tokom cele nedelje na treningu radimo na detaljima u odbrani i napadu da bismo se na adekvatan način pripremili za utakmicu protiv Splita’’, rekao je krilni centar.

KK FMP poziva publiku da u ponedeljak ispuni dvoranu u što većem broju i podrži „Pantere“ u pohodu na treću pobedu u sezoni. Ulaz u ’’FMP Arenu’’ je besplatan.

Kurir.rs

Tagovi:

Pročitajte još: