Pretraga
Close this search box.

ČUKARIČANI ostajali bez struje i vode: Nevreme najviše pogodilo ova gradska naselja

Ekipe elektrodistribucije otklanjaju kvarove, dok ceo komunalni sistem Grada i republička preduzeća rade na prevazilaženju posledica nevremena, saopšteno je iz Sekretarijata za vanredne situacije Grada Beograda.

Darko Glavaš sekretar Sekretarijata za vanredne situacije Grada Beograda, izjavio je da su tokom jučerašnjeg nevremena delovi Čukarice i Novog Beograda ostali bez struje, kada je nekoliko trafo-stanica ostalo bez električne energije.

Glavaš je naveo da je prvi put voda sa Čukarice preusmeravana ka Novom Beogradu, tako da je održan sistem vodosnabdevanja Beograda, ali je snaga oluje bila takva da je u nekom trenutku potencijalno bilo ugroženo vodosnabdevanje većeg dela Novog Beograda i Zemuna.

Naveo je da je tokom jučerašnjeg nevremena vetar duvao 80 do 100 kilometara na sat, a da je za prvih 40 minuta oluje palo od 30 do 50 litara po metru kvadratnom, pre svega u Zemunu, Novom Beogradu, Čukarici, delovima Palilule i delovima Starog grada.

Glavaš kaže da je trenutna situacija sa snabdevanjem strujom stabilna i da je ostalo nekoliko stotina potrošača bez struje u užem gradskom jezgru, kao i rubnim delovima grada u Lazarevcu, Obrenovcu.

Tagovi:

Pročitajte još: