Pretraga
Close this search box.

ČUKARIČANI EVO U KOJIM SLUČAJEVIMA JKP „ZELENILO“ VRŠI SEČENJE I UKLANJANJE STABALA

Ovih dana dobili smo mnogo pitanja zašto i za čije potrebe je posečena „lepa i zdrava“ breza u ulici Mike Alasa na Dorćolu, verovatno misleći da je to bio nečiji hir i da JKP Zelenilo drveće seče sistemom slučajnog uzorka.

Naime, u tom delu grada u planu je bilo redovno orezivanje drveća, prilikom čega je na lokaciji uočeno bolesno drvo u drvoredu.

Ukoliko nekom drvetu ne može da se pomogne da i dalje raste i pravi nam prijatnu hladovinu, a ono uzgred i predstavlja opasnost kako za decu i ljude koji tuda prolaze jer može da padne i ugrozi nečiji život, tako i za ostalo drveće u drvoredu kako se ne bi bolest širila dalje, onda je prava odluka da se takvo drvo iseče. Postoje razne vrste bolesti drveća, u ovom slučaju je u pitanju bila bolest koja jede stablo iznutra i koje je jako teško uočljivo i može se uočiti samo ako se grane takvog drveta iseku, što je ovde i bio slučaj.

Tako da je dežurna ekipa JKP Zelenila donela jedinu ispravnu odluku a to je da se takvo drvo ,koje predstavlja opasnost po bezbednost okoline, i ukloni.

Tagovi:

Pročitajte još: