Pretraga
Close this search box.

ČOVEK DAJE AUTO ZA LEČENJE MALOG LUKE! Momak iz Sremčice prodaje Poršea kako bi skupio pare za pomoć dečaku!

U Humanitarnu akciju za pomoć dečaku Luki Stajkoviću (5) uključili su se mnogi, ali je gest jednog čoveka sve ostavio bez teksta. Izvesni Saša I. ponudio je svoj automobil marke „Porše“ na licitaciju s početnom cenom od 10.000 evra i sav prihod od prodaje biće uplaćen na račun za pomoć dečaku.

Luki je prošle godine dijagnostikovan tumor na mozgu i nakon operacije koju je nedavno imao izgubio je dosta funkcija, mogućnost hodanja, govor i druge. Za njegovo lečenje potrebno je preko 400.000 evra, a sada se jedan momak iz Sremčice neobičnim gestom uključio u akaciju.

On je stavio svoj automobil „Porche Boxer S“ na licitaciju na kojoj je početna cena 10.000 evra i sav prihod od prodaje će biti uplaćen za lečenje dečaka.

Iako je dete iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće, i ako je živeo uobičajenim životom za svoj uzrast sve do trenutka kada su se pojavile česte glavobolje.

Printscreen/insta

U decembru 2022. godine detaljnom dijagnostikom utvrđeno je da Luka boluje od tumora na mozgu – Meduloblastoma CNS Who Gradus 4. Luka je istog dana po prijemu u bolnicu hitno operisan prilikom čega mu je ugrađen VP šant.

Nakon operacije tumora na mozgu Luka je u potpunosti izgubio mogućnost hoda, govora, vida i prestao da se hrani samostalno. Luka živi sa mamom i mlađom sestrom jer mu je otac preminuo od posledica korona virusa u decembru 2021. godine.

Nastavak lečenja iziskuje velike troškove zbog čega je potrebna pomoć u vidu donacija svih humanih ljudi kako bi Luka nastavio lečenje i potpuno ozdravio. Sredstva su mu potrebna za nastavak lečenja u zemlji i inostranstvu, za lekove, suplemente, troškove smeštaja kao i za putne troškove. Za Lukin život! Budimo humani!

Tagovi:

Pročitajte još: