„Čistoća“ i danas nastavlja tretmane suzbijanja odraslih jedinki komaraca na Čukarici

Sektor ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća“ i sutra nastavlja sa akcijom  suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda uređajima sa zemlje.

Danas, u periodu od 20.00 časova do ponoći ekipe „Čistoće“ vršiće tretman suzbijanja odraslih jedinki komaraca, na sledećim lokacijama: nasip od Ostružničkom mostu, Ada Ciganlija, Makiš, Košutnjak, Topčider, Topčidersko brdo, Banovo brdo.

Preparat koji ekipe JKP „Gradska čistoća“ koriste za tretman termalnog zamagljivanja odraslih jedinki komaraca sa zemlje registrovan je od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda, što znači da građani nisu u opasnosti zbog upotrebe preparata, te da nema razloga za strah.

Apelujemo na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Sugrađani svakog radnog dana od 7.00 do 15.00 časova mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatan broj telefona 0800–000807 ili putem elektronske pošte na adresu ekologija@gradskacistoca.rs

Tagovi:

Pročitajte još: