Pretraga
Close this search box.

„Čistoća“ i danas nastavlja suzbijanje komaraca na Čukarici

Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine Javnog komunalnog preduzeća „Gradska čistoća” i danas nastavljaju akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda uređajima sa zemlje, saopšteno je iz ovog komunalnog preduzeća.

Danas od 18 časova do ponoći ekipe „Čistoće” vršiće tretman suzbijanja odraslih jedinki komaraca, kojim će biti obuhvaćeni sledeći lokaliteti:

Ada Ciganlija, Makiš, Velika Moštanica, Železnik, Sremčica, Topčidersko brdo, Repište, Rupčine, Umka i Ostružnica.

Tretman će se sprovesti ukoliko vremenski uslovi budu dozvolili. Ukoliko dođe do pogoršanja vremenskih uslova, tretman će biti odložen za naredni dan.

Preparati koje ekipe JKP-a „Gradska čistoća” koriste za tretman suzbijanja komaraca registrovani su od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisani u Privremenu listu biocidnih proizvoda, te građani nemaju razloga za strah.

Ukoliko građani primete povećanu brojnost komaraca na određenom lokalitetu, o tome mogu da obaveste Servisni centar Grada Beograda na broj telefona 11-0-11, radnim danima od 7 do 22 časa, a subotom od 8 do 14 časova.

– Apelujemo na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca – navodi se u saopštenju JKP-a „Gradska čistoća”.

Tagovi:

Pročitajte još: