Pretraga
Close this search box.

Čika Zoki sa Čukarice sredio igralište ispred zgrade, pa za par dan doživeo ŠOK

Dobra dela, iako ispunjena najboljim namerama, često ne budu prihvaćena na način na koji bi trebala biti, što najbolje pokazuje primer čika Zokija iz Železnika u Beogradu koji je posvetio vreme kako bi obnovio deo igrališta za omladinu, međutim, umesto zahvalnosti, naišao je na jednu šokantnu situaciju.

Zoran je unutar Fejsbuk grupe „Železnik“ nedavno objavio da je odlučio da uloži svoje vreme i trud u obnovu stola za stoni tenis ispred zgrade, nadajući se da će njegov gest omogućiti mlađim komšijama bolju zabavu. Ipak njegova dobra namera naišla je na nepoštovanje.

 

,,Izvolite draga deco, ovo vam je poklon od čika Zokija da vam loptice ne menjaju pravac od rupa koje ste napravili lupanjem reketa po stolu. Sve sam vam lepo izravnao i nadam se lepom bojom ofarbao. Nadam se da ćete ceniti ovaj rad i trud i čuvati ovaj sto da vam što duže traje i što više uživate.

Ne treba ništa da platite, možda kad me vidite da igram donesete neko hladno pivo. Uživajte. Vi matori nema šta da vam kažem, a i nema potrebe, valjda vi bar znate šta treba da radite“, napisao je najpre čika Zoki.

 

Iako su mu se mnogi zahvalili na dobom delu, jer se činilo da će mlađe komšije znati da cene, za samo nekoliko dana, Zoran se javio ponovo priznavši da je ostao razočaran.

„Omladino, deco, molim vas nemojte“

Naime, iako se potrudio da sto za stoni tenis sredi do savršenstva, farbajući ga u plavu boju i brinući o svakom detalju, nekolicina komšija to nije znala da ceni, pa su, kako je pokazao fotografijom u svojoj drugoj objavi, stigli čak i da sto izgaze blatnjavim patikama.

 

Omladino, deco, molim vas nemojte gaziti nogama i penjati se na sto, prosipati pivo i slatke sokove, jer čika Zokiju posle loptice menjaju pravac i lepi se za sto. Ja nisam odvojio 2.500 dinara od svog minimalca da bi mi ovako vratili uslugu i moj rad. Mislim da nije u redu da mi ovako uzvratite, zar ne?“ napisao je on.

„Ne vredi, jednostavno digni ruke od svega“

Kao i sam Zoran i drugi Beograđani bili su zgroženi onim što vide.

„Vama Zorane svaka čast, a deci koja skaču i gaze po stolu treba očitati lekciju kako dolikuje, jer očigledno ih nisu vaspitali roditelji„, „Ne mogu da verujem da su već uništili, a tako ste ga lepo sredili“, „Dugo je trajao. Znači ne vredi, jednostavno digneš ruke od svega“, „Ništa nama sveto nije...Budite ljudi pa kada ste tako ukaljali obraz i sto, sakupite novac i čoveku dajte novac. A imao je dobru nameru i hteo da vam bude primer kako se čuva fina okolina“, pisali su oni.

Tagovi:

Pročitajte još: