Pretraga
Close this search box.

BORBA PROTIV KOMARACA: Ekipe „Čistoće” nastavljaju suzbijanje na Čukarici

Ekipe „Čistoće” suzbijaće komarce u petak, 21. juna, od 18 časova do ponoći.

Tretmanom će biti obuhvaćeni sledeći lokaliteti: obala Dunava od Crvenke, Jojkića Dunavac ka naselju Braća Marić, Beli potok, Zuce, Pinosava, Avala, Rušanj, Vrčin, Umka, Ostružnica, Dobanovci, Jakovo, Bečmen, Petrovčić, Progar, Boljevci, Železnik, Rupčine, Bele vode, Julino brdo, Repište, Banovo brdo, Čukarička padina i Velika Moštanica.

Preparati koji se koriste za tretman suzbijanja komaraca registrovani su u Ministarstvu za zaštitu životne sredine i upisani u Privremenu listu biocidnih proizvoda, tako da građani nemaju razloga za strah.

Iz ovog javnog komunalnog preduzeća apeluju na sugrađane da omoguće nesmetan rad ekipama, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Kako su naveli, ekipe „Čistoće” nastaviće da sprovode akcije suzbijanja komaraca i u narednim danima, ukoliko to dozvole vremenske prilike.

U slučaju da građani primete povećanu brojnost komaraca na određenom lokalitetu, o tome mogu da obaveste Servisni centar Grada Beograda na broj telefona 11-0-11 radnim danima od 7 do 22 časa i subotom od 8 do 14 časova, navodi se u saopštenju.

Tagovi:

Pročitajte još: