BiH izručila Srbiji Marka P. osumnjičenog za učestvovanje u ubistvu Ranka R. na Čukarici

Srbiji je iz Bosne i Hercegovine izručen Marko P. koji se sumnjiči da je učestvovao u teškom ubistvu Ranka R. (53), u kafiću na benzinskoj pumpi u naselju Rušanj 9. marta.

Marko P. je 5. jula izručen Srbiji jer protiv njega Više javno tužilaštvo u Beogradu vodi istragu za krivično delo teško ubistvo u pomaganju.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu ga je saslušao na okolnosti određivanja pritvora, i doneo rešenje kojim je ostavio na snazi rešenje od 13. marta kojim mu je određen pritvor, potvrđeno je Tanjugu u tom sudu.

Pritvor mu može trajati do 3. avgusta, a određen mu je zbog postojanja opasnosti od bekstva i zbog sumnje da može u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Marka P. uskoro očekuje i saslušanje u tužilaštvu.

Pored Marka P. istragom su obuhvaćeni i Stefan Z. (28) iz Lebana i Luka V. (35) iz Kraljeva, kao i Azra Š. koja je kao i Marko P. uhapšena u BiH i čeka se njeno izručenje.

Stefan Z. i Luka V. se nalaze u pritvoru, i oni se sumnjiče da za krivična dela teško ubistvo u saizvršilaštvu i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Protiv maloletnice koja je uhapšena sa njima vodi se poseban postupak pred sudijom za maloletnike.

Tagovi:

Pročitajte još: