Pretraga
Close this search box.

Bezbednost u školama na Čukarici

Bezbednost u školama i prisustvo školskih policajaca u školskim dvorištima tema je sastanka koji je održan u sali Gradske opštine Čukarica.

Sastanku su prisustvovali član Opštinskog veća zadužen za obrazovanje Miljan Ćeranić, službena lica Policijske stanice Čukarica zadužena za bezbednost u školama i direktori svih čukaričkih osnovnih i srednjih škola.

Učesnike sastanka je u ime opštine pozdravio član Veća Miljan Ćeranić koji je istakao važnost interakcije između policijske stanice, opštine i škola kako bi se obezbedili svi preventivni uslovi za bezbedanost dece u školama.

„Veoma je važno da kontinuirano budemo u komunikaciji i reagujemo kako bismo zaštitili i unapredili bezbednost učenika. Tu smo da vam, zajedno sa policijskom upravom i školskim policajcima budemo podrška, pa smo i organizovali ovaj susret da razmenimo iskustva i na licu mesta, čujemo vaše predloge i eventualne probleme“, naglasio je u uvodnom delu Miljan Ćeranić.

Direktori svih osnovnih i srednjih škola su postavljali pitanja koja su se uglavnom odnosila na prisustvo školskih policajaca u večernjim satima i podržali ovakve sastanke kako bi se na vreme reagovalo.

Najavljeno je da će u sklopu prevencije vršnjačkog nasilja i akcije „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“ biti održana još jedna u nizu tribina posvećena ovoj važnoj temi, a kojoj će prisustvovati učenici i nastavnici iz svih čukaričkih škola.

Tagovi:

Pročitajte još: