Pretraga
Close this search box.

Besplatno odnošenje kabastog i elektronskog otpada sa Čukarice

Javno komunalno preduzeće „Gradska čistoća”, pored tradicionalne akcije besplatnog odnošenja kabastog otpada, svakog prvog vikenda u mesecu nudi i uslugu odnošenja elektronskog otpada, saopštili su iz ovog preduzeća.

To znači da sada, uz nepotrebni kabasti otpad, Beograđani imaju mogućnost da besplatno odlože i elektronski otpad u koji spadaju stari televizori, računari, frižideri, šporeti, kuhinjski i ostali kućni aparati.

Nepotreban kabasti i elektronski otpad sugrađani mogu da ostave tokom dana vikenda, 3. i 4. septembra, pored kontejnera ili ispred svojih dvorišta, odakle će ih ekipe „Čistoće” u potpunosti besplatno ukloniti.

Oni koji raspolažu većim količinama otpada treba da se jave radnim danima od 7 do 15 časova JKP „Gradska čistoća” na besplatni broj telefona 0800-000-807, kako bi obavestili ekipe preduzeća o količini otpada i lokaciji na kojoj će ga ostaviti. Vikendom građani mogu da se jave na brojeve telefona pogona JKP „Gradska čistoća” u opštinama na kojima žive.

Iz ovog komunalnog preduzeća apeluju na sugrađane da iskoriste ovu akciju kako se kabasti i elektronski otpad ne bi gomilao na javnim površinama ostalim danima u mesecu, kada se ta usluga naplaćuje. Odnošenje kabastog i elektronskog otpada besplatno je samo za građane Beograda.

Pravni subjekti i preduzetnici uslugu odnošenja kabastog i elektronskog otpada mogu koristiti kad god imaju potrebu za tim i po izuzetno povoljnim cenama, a usluga se naplaćuje po kubnom metru odnetog otpada i broju utrošenih sati.

JKP „Gradska čistoća” podseća sugrađane da građevinski otpad poput šuta ne spada u kabasti otpad. Odnošenje šuta i ostalog građevinskog otpada je usluga koja se naplaćuje u skladu sa cenovnikom vanrednih usluga „Čistoće”. Za sva fizička lica su obezbeđeni besplatni džakovi za odlaganje šuta, koje građani mogu preuzeti na pogonu JKP „Gradska čistoća” u opštini u kojoj žive. Sve informacije o cenama i uslugama „Gradske čistoće” dostupne su na sajtu www.gradskacistoca.rs, navodi se u saopštenju.

Tagovi:

Pročitajte još: