Pretraga
Close this search box.

Besplatni pregledi u mobilnom mamografu na Čukarici

U cilju rane dijagnostike i pravovremenog lečenja, Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, uz podršku Ministarstva zdravlja i Gradske opštine Čukarica, organizovao je besplatne preglede u mobilnom mamografu koji će do 2. oktobra biti postavljen na platou ispred Mesne zajednice „Sremčica“, Beogradska 157.

 

Predsednik Gradske opštine Čukarica Nikola Aritonović je istakao da je mamografija zlatni standard kada govorimo o ranom otkrivanju raka dojke.

 

„Kada se otkrije na vreme, rak dojke je izlečiv u visokom procentu, metode lečenja su poštedne, a kvalitet života obolele žene je očuvan. Zato bih još jednom pozvao naše dame da zakažu pregled u mobilnom mamografu ovde u Sremčici, koji je bezbolan, kratko traje, a doze zračenja koje se emituju su zanemarljive. Stavite sebe i svoje zdravlje na prvo mesto, jer bez zdrave žene nema ni zdrave porodice, niti zdravog društva“, poručio je predsednik Aritonović.

 

Mamografiju mogu da urade sve zainteresovane žene životne dobi 45-69 godina, koje u poslednje dve godine nisu uradile ovaj pregled, kao i žene posle 40. godine koje u svojoj porodici imaju blisku srodnicu obolelu i lečenu od raka dojke.

 

Pregledi se mogu zakazati na brojeve telefona 060/71 71 969 i 060/71 71 523 svakog radnog dana od 9 do 14 časova, a radno vreme mamografa je svakog dana od 9 do 17 časova, računajući i dane vikenda.

Tagovi:

Pročitajte još: