Pretraga
Close this search box.

“Ars Musicum”: Violinski koncert Mione Topalović na Čukarici

Koncertom Mione Topalović, uz klavirsku pratnju Tatjane Simonović, počeo je prvi ovogodišnji „Ars Musicum”. Na programu su bile kompozicije J.S. Baha, E.Izaia, L.V. Betovena, K. Debisija i F. Šuberta.

Miona Topalović rođena je 3.9.2002. u Beogradu. Violinu je počela da svira sa sedam godina. Od 2012. je polaznik Interpretativnog studija violine prof. Dejana Mihailovića, koji od oktobra 2016. godine vodi Nemanja Radulović.

Od 2015. je član kamernog ansambla ,,Artlink mladi virtuozi“. Na koncertu Stefana Milenkovića u velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine 2017.godine bila je koncert majstor orkestra Artlink, i takođe je pohađala njegov majstorski kurs u Kotoru 2018.godine.

Imala je niz solističkih koncerata i nastupa u Beogradu (Zadužbina Ilije M. Kolarca, Galerija Srpske Akademija nauke i umetnosti, Artget sala Kulturnog centra Beograda, Skupština grada Beograda). 2018. godine u okviru Kotor Art –Festivala gudača, imala je resital u koncertnoj sali Svetoga Duha.

Osvajala je veliki broj visokih nagrada na nacionalnim i posebno na međunarodnim takmičenjima, od kojih se ističu: „Stringfest“ – laureat od prve do šeste kategorije 2017, Republičko takmičenje – laureat četvrte kategorije 2018, međunarodno takmičenje ,,Jozef Micka“, Prag, 2015. god. I nagrada, međunarodno takmičenje ,, Talenti za Evropu“ Slovačka, 2016. god. II nagrada, međunarodno takmičenje ,,Jaroslav Kocian“ Češka, 2016. god, I nagrada i specijalna nagrada žirija za izvođenje zadate kompozicije Jaroslava Kociana međunarodno takmičenje “Ohridski biseri”, I nagrada, Makedonija, 2018. god,na kome joj je dodeljena nagrada Evropskog udruženja za mlade umetnike ,,Emcy”.

Miona Topalović je student treće godine Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Ivane Aćimovski Žikić.

Program je realiovan uz podršku GO Čukarica.

Tagovi:

Pročitajte još: