Pretraga
Close this search box.

Ansambl „Ima dana“ obeležio jubilej – 25 godina postojanja na Čukarici

Ansambl „Ima dana“ Dnevnog centra i kluba za starije „Čukarica“ ove godine obeležava jubilej od 25 godina postojanja, a tim povodom organizovana je proslava rođendana u prostorijama ovog kluba. Već dve i po decenije članovi ovog ansambla, kroz folklornu i pevačku sekciju, igrom i pesmom uveseljavaju korisnike Gerontološkog centra Beograd i drugih gerontoloških centara po Srbiji i tako treće doba provode kvalitetnije i sadržajnije. Nastpajući po mnogim gradovima u Srbiji, a i van nje, gostujući na mnogim koncertima, naročito humanitarnim, dokazali su da ljubav koju daju i primaju nema granice.

Obeležavanju jubileja prisustvovali su predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić, članica Opštinskog veća Stana Lukić, direktor Gerontološkog centra Beograd Srđan Dimitrijević i sekretar Crvenog krsta Čukarica Zvezdan Bradić.

Prisutne je pozdravila dugogodišnja članica kluba i ansambla „Ima dana“ Jožica Višić Popović, zahvalivši se dragim gostima iz Gradske opštine Čukarica, Gerontološkog centra Beograd, ostalih klubova, Crvenog krsta Čukarica, Udruženja „Stari Čukaričanin“, SUBNOR-a i Hrišćanskog humanitarnog udruženja „Hleb života“.

Čestitajući jubilej anasamblu „Ima dana“, predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić je istakao da mu je veoma drago što već dve i po decenije na Čukarici postoji i radi anasmbl koji kroz muziku i pesmu neguje kulturu ovih prostora.

„Želim da vam se zahvalim na učešću na mnogobrojnim manifestacijama koje smo organizovali, kao i na tome što ste na brojnim nastupima u zemlji i šire na pravi način predstavljali našu Čukaricu i što dokazujete da treće doba može biti zanimljivo i dinamično“, poručio je predsednik.

Igra, nepresušna energija i optimizam već godinama su deo atmosfere ovog kluba, a posebno kada su članovi u prilici da dočekaju drage goste. Po starom, dobrom običaju, Gradska opština Čukarica je upotpunila praznično raspoloženje tortom, kao tradicionalnim poklonom opštine.

Članovi ansambla „Ima dana“ razgalili su goste izvođenjem pesama „Oro se vije“, „Ima dana“, „Tri livade“ i mnogim drugim.

Jubilej je bio i prilika da se anasambl „Ima dana“ zahvali prijateljima koji su uvek bili tu da ih podrže i doprinesu da budu još bolji. Tom prilikom uručene su zahvalnice za saradnju i doprinos u zaštiti starijih predsedniku Gradske opštine Čukarica Srđanu Kolariću, članici Opštinskog veća Stani Lukić, cekretaru Crvenog krsta Čukarica Zvezdanu Bradiću, Udruženju „Stari Čukaričanin“, kao i Zagorki Zagi Pajić, Radovanki Radi Vukajlović i Bogoljubu Boći Miloševiću za afirmaciju.

Tagovi:

Pročitajte još: