Pretraga
Close this search box.

Ambasador Slovačke republike Mihal Pavuk savečano otvorio manifestaciju „Dani slovačke kulture“ na Čukarici

Uutorak, 18. juna, svečanim otvaranjem izložbe slika Jaroslava Uhela „Individualni prostor bitisanja“ slovačkog slikara i univerzitetskog profesora, počela je manifestacija Dani slovačke kulture, koja se osmu godinu za redom obeležava u Galeriji `73.

Prisutne zvanice u ime domaćina pozdravila je direktorka Galerije `73 Mirela Pudar koja je istakla višestruki značaj ove izložbe i zahvalila na podršci Ambasadi Slovačke u diplomatskoj kulturnoj misiji Galerije `73 koja se realizuje poslednjih godina.

Izložbu „Individualni prostor bitisanja“ Jaroslava Uhela, svečano je otvorio Mihal Pavuk, ambasador Slovačke republike u Beogradu. Naveo je da će Ambasada Slovačke uvek biti otvorena za buduću saradnju kojom se jačaju i unapređuju veze dva prijateljska naroda.

U muzičkom delu programa nastupila je Marijana Radosavljević, sopran, uz klavirsku pratnju Jelene Kuzmanović.

Iste večeri, u prostoru Galerije `73 održano je književno veče Katarine Mosnakove Bagljašove, nagrađivane autorke iz Banske Bistrice, članice Udruženja slovačkih književnika. O njenom radu govorio je Vladimir Valentik, predsednik Slovačkog kulturnog kluba iz BačkogPetrovca.

Dane slovačke kulture“, koji će u Galeriji `73 trajati do kraja juna meseca, podržala je Ambasada Slovačke, GO Čukarica i Slovački kulturni klub u Srbiji.

Tagovi:

Pročitajte još: