Pretraga
Close this search box.

Akcijama iz vazduha, sa zemlje i vode u narednim danima nastavlja se suzbijanje komaraca na teritoriji opštine Čukarica

Javno komunalno preduzeće „Gradska čistoća” Beograd i Sekretarijat za zaštitu životne sredine Grada Beograda sinhronizovanim akcijama iz vazduha, sa zemlje i vode nastavljaju borbu protiv komaraca.

U petak, 26. jula, ukoliko vremenski uslovi dozvole, ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine „Gradske čistoće” će od 17.30 do 20.30 časova sprovoditi istovremeno akcije suzbijanja odraslih jedinki komaraca, i to iz vazduha avionima JAT-a Privredne avijacije d.o.o. Beograd, ali i sa zemlje i vode u do sada najopsežnijoj akciji u borbi protiv ovih insekata.

Sa aerodroma „Lisičiji Jarak” u Padinskoj skeli poleteće na dnevnom nivou čak pet aviona JAT-a Privredne avijacije d.o.o. Beograd, kako bi se sprovelo suzbijanje komaraca iz vazduha na ukupnoj površini od 20.000 hektara teritorije grada Beograda, što znači da će svakog dana akcijom biti obuhvaćeno oko 10.000 hektara.

Kao rezultat ovako obimne sinhronizovane akcije očekuje se drastično smanjenje brojnosti ovih insekata, a upravo se ovaj način pokazao kao najdelotvorniji.

U petak, 26. jula, akcijom iz vazduha će biti obuhvaćeni sledeći lokaliteti: Ada Ciganlija, kao i naselja Ostružnica, Umka.

Tagovi:

Pročitajte još: