Akcija suzbijanja komaraca na Čukarici i za vikend, evo na kojim lokacijama

Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća” tokom dana vikenda i u ponedeljak nastavljaju da sprovode akcije suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda uređajima sa zemlje.

U subotu od 18 časova do ponoći ekipe „Čistoće“ vršiće tretman suzbijanja odraslih jedinki komaraca, na lokalitetima: Pregrevica od Bariča ka Ostružnici, Topčider i Cerak vinogradi, saopšteno je iz „Čistoće“.

Lokacije u nedelju

U nedelju od 18 do ponoći, ekipe „Čistoće“ sprovešće akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca na sledećim lokacijama: od Ostružnice ka Adi Ciganliji, Ada Ciganlija i Ada Međica, Lipovička šuma, groblje Orlovča, Rucka, Ostružnička šuma, Lipovička šuma, Velika Moštanica, dok će u ponedeljak 10. jula, u periodu od 19.00 časova do ponoći ekipe JKP „Gradska čistoća“ sprovoditi tretmane suzbijanja odraslih jedinki komaraca na ovim lokacijama:  Banovo brdo, Čukarička padina, Repište, Bele vode, Sremčica, Cerak, Julino brdo.

Napomena: Tretmani suzbijanja komaraca će biti sprovedeni ukoliko vremenski uslovi budu dozvolili.

Preparati koje ekipe JKP „Gradska čistoća“ koriste za tretman suzbijanja komaraca registrovani su od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisani u Privremenu listu biocidnih proizvoda, te građani nemaju razloga za strah.

Ukoliko građani primete povećanu brojnost komaraca na određenom lokalitetu, o tome mogu da obaveste servisni centar Grada Beograda na broj telefona 11- 0 -11 radnim danima od 7 do 22 časa, i subotom od 8 do 14 časova. Apelujemo na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Tagovi:

Pročitajte još: