Pretraga
Close this search box.

Akcija dobrovoljnog davalaštva u Kulturnom centru „Čukarica“

Predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić primio je danas predsednika opštine Pljevlja dr Darija Vraneša, koji je zajedno sa svojim sugrađanima dobrovoljnim davaocima krvi posetio opštinu Čukarica, povodom učešća u već tradicionalnoj humanitarnoj akciji davalaštva krvi. Akciju su pokrenuli članovi Udruženja davalaca krvi Čukarice, uz podršku Sportske organizacije Čukarica i Gradske opštine Čukarica.

Prilikom srdačnog razgovora, predsednik Srđan Kolarić se zahvalio predsedniku opštine Pljevlja i građanima ovog grada na podršci i učešću u akciji koja se zajednički organizuje već drugu godinu zaredom.

„Drago mi je da smo u prilici da vam poželimo dobrodošlicu i da ste, kao i prošle godine, sa radošću i velikim odzivom učestvovali. Ovakve akcije su pravi primer prijateljstva, solidarnosti, bratstva i humanosti“, rekao je predsednik Kolarić zahvalivši davaocima iz Crne Gore i Republike Srpske koji su zajedno sa Čukaričanima u ovoj akciji dali krv.

Predsednik je podsetio na izuzetnu saradnju sa Crvenim krstom Čukarica, koji kontinuirano organizuje akcije dobrovoljnog davalaštva na Čukarici i kojima se odaziva veliki broj sugrađana, i rekao da mu je posebno drago da je i ova akcija postala tradicionalna misija čovekoljublja i humanosti.

Predsednik opštine Pljevlja dr Dario Vraneš je rekao da, kao hirurg, zna koliko su ovakve akcije važne i izrazio spremnost svojih sugrađana da uvek budu tu i pomognu, kada je potrebno.

Predsednica Udruženja dobrovoljnih davalaca Čukarica Verica Ćirić je podsetila da je inicijativa za ovu humanu misiju nastala prošle godine i da joj je drago da su građani Pljevlje pokazali veliko srce i bratstvo za naše sugrađane.

Celodnevna akcija održana je uz podršku transfuziološke službe Vojno-medicinske akademije, a pored velikog broja Čukaričana, krv je dalo i više od 150 davalaca iz Pljevalja, Budve i drugih gradova u Crnoj Gori.

Tagovi:

Pročitajte još: