Pretraga
Close this search box.

Afirmisani umetnici i dizajneri o radovima studenata FPU na Čukarici

U ponedeljak je u Kulturnom centru „Čukarica” zatvorena izložba [ (T)ex ]libris 3, studenata prve i druge godine Odseka tekstil i industrijskog dizjana, Fakulteta primenjenih umetnosti Univerziteta u Beogradu. Pored osnovne koncepcije, ova izložba je imala za cilj podsticanje mladih na izlagačku aktivnost i upoznavanje afirmisanih umetnika i dizajnera sa njihovim radom.

Izložene radove oceinjivao je stručni žiri u sastavu: Daliborka Đurić, magistar umetnosti tapiserije, predsednik Sekcije za tekstil i savremeno odevanje (TISO) ULUPUDSa, Dragana Kuprešanin, primenjene umetnosti i dizajna, predavač ATSSB, Marija Labudović Pantelić, diplomirani dizajner tekstila, docent FPU, Nada Tanasijević, urednik likovnog programa KC “Čukarica“ i Slaviša Savić, diplomirani grafički dizajner, docent FPU.

 

Likovni izraz, koncept rada i ekperimentalni likovni izraz su bili kritetijumi kojima su se vodili članovi žirija pri ocenjivanju. Po rečima predsednice žirija,

mr Daliborke Đurić, svi radovi na izložbi su zadovoljili kriterijume tako da je bilo jako teško izvdvojiti i pohvaliti najbolje. Ona je ovom prilikom istakla: „Postavka kojoj svedočimo, pruža nam na uvid jedinstveni doživljaj vizualizacije nekih ličnih tema svakog mladog autora ponaosob u određeni tekstilni predmet ili proizvod. Nadam se da će izložba [ (T)ex ]libris 3 i dalje u budućnosti rasti i ostati važna platforma za razmenu ideju koja će promovisati dostignuća naših studenata u oblasti tekstila.“

Posebnu su pohvaljene studentkinje: Natalija Glušac za likovni izraz, Đurđa Gudžulić za eksperimentalni likovni izraz i Lana Parežanin za koncept rada.

Tagovi:

Pročitajte još: