ABNORMALNA CENA STANA: Pogledajte koliko cene osrednji stan u ovom čukaričkom naselju

Kada govorimo o izdavanju stanova u ovom delu Beograda, cene idu od 370 € za jednosoban stan, do skoro 1.000 evra za nekretninu sa četiri sobe.

Ako želite da kupite stan na Banovom brdu, odnosno u beogradskom naselju koje je vremenom ponelo status „grada u gradu“, za taj luksuz ćete ovih dana morati da izdvojite popriličnu svotu novca.

Naime, kako su cene kvadrata rasle u celoj zemlji, a posebno u prestonici, tako su još dalje „odjeknuli“ kvartovi koji su već bili na ivici da odskoče daleko iznad drugih. Primer za to je upravo Banovo brdo, deo grada u koji se masovno ulaže proteklih godina.

Iako je do „skoro“ prosečna cena kvadrata u centru Beograda bila 3.000 do 4.000 evra, sada su cifre u samom jezgru (Knez Mihajlova, Dorćol…) dosta jače, a na Banovom brdu aktivno prodaju stanove za 4.000 evra po m2.

Pažnju nam je privukao oglas za nekretninu u Ulici Radovana Dragovića, od 74 kvadrata i sa tri sobe. Prodaje se za čak 300.000 evra.

Navodi se i da je stanje nekretnine izvorno, ali nas buni kasnije navođenje da je „renovirana, te da je u njoj sve rađeno osim dva prozora u dnevnoj sobi“. U svakom slučaju, reč je o staroj gradnji.

Stan je uknjižen i smešten na prvom od pet spratova.

Od dodatnih podataka treba znati da ima centralno grejanje, zatim francuski balkon, garažu, parking, podrum. Stan se nalazi iznad OŠ „Banović Strahinja“, praktično na početku Košutnjaka.

Prema informacijama jednog domaćeg sajta za nekretnine, prosečna cena stanova u starogradnji na Banovom brdu je 2.455 €/m², odnosno 1.645 €/m² prema podacima RGZ-a.

Kada govorimo o izdavanju stanova u ovom delu Beograda, cene idu od 370 € za jednosoban stan, do skoro 1.000 evra za nekretninu sa četiri sobe, mada, recimo, nisu retkost ni jednoiposobne jedinice za koje traže maltene 600 evra mesečno.

Tagovi:

Pročitajte još: