Pretraga
Close this search box.

(FOTO) Obeležen Svetski dan srca na Čukarici

Povodom Svetskog dana srca, koji se obeležava 29. septembra, Gradska opština Čukarica u saradnji sa Domom zdravlja „Dr Simo Milošević“ i Crvenim krstom Čukarica organizovala je zdravstveno promotivnu akciju na platou kod „Šoljice“ na Banovom brdu.

Lekarske ekipe su zainteresovanim građanima merile pritisak, nivo glukoze u krvi, davale savete i delile edukativni materijal o prevenciji kardiovaskularnih bolesti i zdravoj ishrani.

Manifestaciji su prisustvovali predsednik Gradske opštine Čukarica Nikola Aritonović i članica Opštinskog veća dr Slađana Tomić.

„Imajući u vidu da su kardiovaskularne bolesti jedan od vodećih uzroka smrtnosti stanovništva u Srbiji, organizovali smo ovu akciju koja ima za cilj podizanje svesti građana o rizicima obolevanja i značaju usvajanja zdravijih životnih navika u cilju prevencije nastanka bolesti. Redovna kontrola krvnog pritiska i nivoa šećera u krvi, otklanjanje faktora rizika, pravilna ishrana i fizička aktivnost ključni su u borbi za zdravo srce“, istakao je predsednik Aritonović.

Volonteri Crvenog krsta Čukarica su demonstrirali tehniku kardiopulmonarne reanimacije, a građani su imali priliku da se sami oprobaju u izvođenju ove tehnike oživljavanja.

 

Tagovi:

Pročitajte još: