Pretraga
Close this search box.

28. Muzički susreti „Jesen na Čukarici“

Tradicionalna manifestacija Muzički susreti „Jesen na Čukarici“, koju Kulturni centar „Čukarica“ organizuje svake godine u septembru mesecu i koja simbolično označava početak nove sezone, biće održana od 16. do 20 septembra 2024.

Publika će pet dana imati priliku da uživa u žanrovski raznovrsnim koncertima.

Na sceni ove ustanove izvodiće se pop, rok, klasična i etno muzika. Ove godine na programu su:

U ponedeljak, 16. septembra, Hor „The International Belgrade Singers (IBS)“ otvara 28. Muzičke susrete „Jesen na Čukarici“. Oni će izvoditi svetske hitove i obrade tradicionlanih pesama.

U utorak, 17. septembra, nastupa jagodinski rok bend „Black&White“. Na repertoaru će biti pesme popularnih rok bendova moravske linije i poznati hitovi koje publika voli (Riblja čorba, Smak…).

U sredu, 18. septembra, na programu je koncert Ivane Jordan, kantautorke pop muzike, koja se u poslednje vreme naslanja i na tradicionalnu muziku sjajnim obradama sa simfonijskim orkestrom.

U četvrtak, 19. septembra, Čukaričanima će se predstaviti “VIS Naše tetke”. Solistkinje Vesna Dimić i Biljana Petković, i solista na gitari Zoran Veljković, sa pratećim bendom koga čine muzičari-solisti, virtuozi na svojim instrumentima neguju etno world music zvuk sa naših prostora i Balkana, ali se na njihovom repertoaru nalaze i evergrin pesme.

U petak, 20. septembra, već po tradiciji nastupaju učenici Muzičke škole „Vatroslav Lisinski“, koji nastupom svojih najboljih učenika i zatvaraju ovu manifestaciju.

Svi koncerti počinju u 19 časova.

Ulaz slobodan.

Tagovi:

Pročitajte još: