Pretraga
Close this search box.

Dani evropske baštine u KC „Čukarica“

Kulturni centar „Čukarica“ Dane evropske baštine 2024, koji se ove godine održavaju pod sloganom „Rute, mreže i veze“ obeležava u periodu od 16. do 20. septembra.

Beograđani će na Čukarici u okviru ove manifestacije moći da pogledaju, 16. septembra u 13 časova, projekciju dokumentarnog filma „Putevima čukaričkog nasleđa“, koji je urađen u produkciji KC „Čukarica“, zatim 17. septembra u 20 časova, da prisustvuju predstavljanju knjige „Priče o ulicama moga kraja“, autora Luke Toškovića i da se , 18. i 19. septembra sa početkom u 19 časova, kroz izložbu i tribinu „Susretom do Susreta“ upoznaju sa istorijom amaterskog pozorišta „Susret“, koje je godinama postojalo i uspešno radilo na Čukarici.

Ovogodišnji Dani evropske baštine se obeležavaju u više od 40 zemalja, a posetioci raznih programa se mogu bolje upoznati sa kulturnim nasleđem širom kontinenta.

U središtu ovogodišnje teme je „ideja da naše nasleđe, u svojim materijalnim kao i nematerijalnim oblicima, ima mnogo toga da nam kaže o tome kako su evropski narodi, zajednice, zemlje i kulture dugo bili povezani i kako nastavljaju da budu, kroz zajedničke vrednosti i prakse kao i želje da zaštitimo i podelimo priče i mesta koji čine našu individualnu i kolektivnu istoriju“.

 

Ulaz na sve događaje je slobodan.

Tagovi:

Pročitajte još: