Pretraga
Close this search box.

TRADICIONALNA MANIFESTACIJA, ULAZ BESPLATAN: 28. Muzički susreti „Jesen na Čukarici”

Tradicionalna manifestacija Muzički susreti „Jesen na Čukarici“, koju Kulturni centar „Čukarica“ organizuje svake godine u septembru mesecu i koja simbolično označava početak nove sezone, biće održana od 16. do 20 septembra 2024. godine.

Publika će pet dana imati priliku da uživa u žanrovski raznovrsnim koncertima.

Na sceni ove ustanove izvodiće se pop, rok, klasična i etno muzika.

U ponedeljak, 16. septembra, Hor „The International Belgrade Singers (IBS)“ otvara 28. Muzičke susrete „Jesen na Čukarici“. Oni će izvoditi svetske hitove i obrade tradicionlanih pesama.

Ovaj hor osnovan je 2012. godine u Beogradu pod pokroviteljstvom Ambasade Kanade u Srbiji. Vođen od strane dirigentkinje Olge Biserčić, hor broji oko 60 talentovanih amatera, uključujući članove diplomatskog kora, predstavnike međunarodne zajednice i lokalne ljubitelje horske muzike, čineći ga pravim spojem različitih kultura i tradicija.

Hor teži povezivanju i promociji različitih kultura kroz bogat repertoar koji obuhvata dela na engleskom, srpskom, italijanskom, francuskom, nemačkom, španskom i mnogim drugim jezicima.

U utorak, 17. septembra, nastupa jagodinski rok bend „Black and White“. Na repertoaru će biti pesme popularnih rok bendova moravske linije i poznati hitovi koje publika voli (Riblja čorba, Smak…).

„Black and White“ bend postoji od 2002 godine. Lena Mi se priključuje bendu 2011. kada zajedno nastupaju po klubovima i koncertima širom Srbije.

Osnivač benda je Aca, gitarista i profesor srpskog jezika i kulture. Bend ima i autorske pesme koje izvodimo na pojedinim koncertima. Njihovi nastupi su energični i puni dobrih vibracija, što sve doprinosi dobroj atmosferi na koncertu.

U sredu, 18. septembra, na programu je koncert Ivane Jordan, kantautorke pop muzike, koja se u poslednje vreme naslanja i na tradicionalnu muziku sjajnim obradama sa simfonijskim orkestrom.

Ivana Jordan je studirala Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu. Do sada je snimila 7 muzičkih albuma i više singlova. Dobitnica je brojnih nagrada od kojih je i Zlatna značka za dugotrajan rad i doprinos kulturi.

U četvrtak, 19. septembra, Čukaričanima će se predstaviti “VIS Naše tetke”.

Solistkinje Vesna Dimić i Biljana Petković, i solista na gitari Zoran Veljković, sa pratećim bendom koga čine muzičari-solisti, virtuozi na svojim instrumentima neguju etno world music zvuk sa naših prostora i Balkana, ali se na njihovom repertoaru nalaze i evergrin pesme.

U petak, 20. septembra, već po tradiciji nastupaju učenici Muzičke škole „Vatroslav Lisinski“, koji nastupom svojih najboljih učenika i zatvaraju ovu manifestaciju.

Svi koncerti počinju u 19 časova, a ulaz je slobodan.

Tagovi:

Pročitajte još: